Kommandósok nyomták a földre a tápiószecsői őrjöngőt

Vágólapra másolva!
A 45 éves férfi teljesen kivetkőzött magából, üvöltözött és fenyegetőzött. Az anyja annyira rettegett tőle, hogy kihívta a rendőrséget. A helyszínen a Terrorelhárítási Központ embereinek kellett megfékezniük a férfit, akinél többek között több tőr és egy kard is volt – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A környéken már mindenki hallott a szombat délután történtekről. A helyiek fele a falunapon volt, a másik fele pedig a 45 éves M. István tombolását figyelte. A Blikk információi szerint

a férfi kizárta az anyját közös otthonukból, miközben azt kiabálta, hogy mindenkinek baja esik, aki csak megpróbálja betenni a házba a lábát.

"Először az üvöltözésre lettünk figyelmesek, de nem foglalkoztunk vele.

Később már csak Marika könyörgését hallottuk, ahogy kérte fiát, hogy vessen véget ennek az egésznek.

Hangosan kérlelte őt, hogy ne tegyen ilyet, de nem volt más választása, hívnia kellett a rendőröket" – mondta a lapnak az egyik szomszéd, aki hozzátette, hogy

a férfi bokszoló volt, így fegyver nélkül is kárt tudna tenni bárkiben,

a kommandósok hiába mentek rá hanggránáttal.

Először a rendőrség ért a helyszínre, ők döntöttek úgy, hogy hívják a TEK-et, hiszen a férfinál fegyver volt.

Forrás: --

"A Terrorelhárítási Központ 2019. augusztus 3-án Tápiószecsőre vonult, mert egy családi házban egy pszichiátriai beteg elzárkózott.

Hozzátartozója szerint számszeríj, kard és dárda volt nála, a helyszínre érkező rendőröket azzal fenyegette, hogy használni fogja azokat.

A TEK tárgyalójának sikerült kapcsolatot létesíteni a zavart idegállapotú, 45 éves férfival. A hosszas, több órán át elhúzódó akció végén sikerült sérülésmentesen intézkedés alá vonni a testes, izmos, 195 cm magas és kb. 120 kilós férfit" – írta válaszul a TEK a Blikk megkeresésére.

A házban találtak különböző késeket, tőröket, számszeríjat, kardot, nyilakat és dárdákat is.

A lapnak a helyeik azt mondták, hogy M. István gyakran verekedett a helyi kocsmákban, és sokszor a kardját is vitte magával.

– mondta az asszony egyik rokona.

M. Istvánt a mentő vitte el.