Soros blogja már azért is mentegeti Karácsonyt, amit nem is írtunk róla

Karácsony Gergely Balatonfüred
Vágólapra másolva!
Miután tegnap az Origo elsőként megírta, hogy Karácsony Gergely ígérete ellenére takaréklángon kampányol az uborkaszezonban, Soros György amerikai milliárdos kiegyensúlyozott és mértékletes, mindig-nagyon-kifinomultan liberális blogja rögtön a védelmére sietett, és olyan dolgokért kezdte el mentegetni, amit mi nem is írtunk róla. Sorosék megint túlzottan lelkesek voltak, nem kellett volna.
Vágólapra másolva!

A média egyik kiemelt feladata, hogy kontrollt gyakoroljon a közéleti szereplők felett, többek között úgy, hogy emlékezteti a nyilvánosságot azokra az esetekre, amikor a politikusok másképp cselekszenek, mint amit korábban ígértek.

A lebukás utáni csönd

A napokban egyik olvasónk komoly ellentmondásra hívta fel a figyelmünket: hiába ígért pillanatnyi szünet nélküli kampányolást Karácsony Gergely, mégis Balatonfüreden ejtőzött a múlt héten. Bár a pihenés mindenkinek jár, még a politikusoknak is, a téma esetében azért izgalmas, mert a rendszeresen nagyotmondó politikus elhamarkodott kijelentést tett. "Kell egy olyan kampány, ami felrázza a budapestieket. Nincs nyaralás, nincs uborkaszezon, munka van, nagyon sok munka - így fogalmazott a baloldal főpolgármester-jelöltje egy júliusi sajtótájékoztatón, nem sokkal azután, hogy megnyerte az előválasztást. Miután Zugló vezetője ország-világ előtt azzal kezdte el hitegetni az ellenzéki érzelmű szavazókat, hogy az uborkaszezonban is fel fogja szántani a fővárost, olvasónk egyetlenegy képpel megcáfolta őt. Mivel kíváncsiak voltunk az ügy részleteire, ezért

  1. levélben fordultunk a Párbeszéd sajtóosztályához,
  2. email-ben érdeklődtünk Karácsony Gergelynél, továbbá
  3. telefonon is kerestük a politikust.

Mivel választ egyáltalán nem kaptunk, így megírtuk, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltje nem volt hajlandó reagálni a balatoni nyaralásával kapcsolatos megkeresésünkre.

Karácsony ironizálni próbál, Sorosék mentegetik őt

Érdekes módon a vele szemben kritikus médiától szinte teljes mértékben elzárkózó politikus cikkünk megjelenése után sokkal bátrabb lett, és egy ironizáló posztban próbált visszavágni. "Lebuktam, végem. Nem átallottam a hétvégét (!) a családommal a Balatonon tölteni, sőt még egy cukrászdában is voltunk." - írta ki falára Karácsony. Ez még mind semmi, mert nem sokkal később váratlanul megjelent a színen a mértékletes és kiegyensúlyozott írásairól ismert, elegánsan liberális Soros-blog, akik az "Újabb fényűzéstudományi mérföldkő az Origón: Karácsony Gergely luxuscsaládjával ehetett süteménykülönlegességeket egy balatonfüredi elitcukrászdában" című, a hosszú szalagcímek kategóriájában mérföldkőnek számító anyagban próbáltak a botladozó ellenzéki politikus segítségére kelni. Csakhogy már az alkotás címe is több sebből vérzik, ugyanis egy szóval sem írtunk

  • fényűzésről,
  • luxusról,
  • dőzsölésről,
  • főleg nem luxuscsaládról,
  • süteménykülönlegességekről, és
  • elitcukrászdáról.

Viszont arról írtunk, hogy Karácsony nem tartotta be korábbi ígéretét, ami némiképp elhalványult Soroséknál. Nagy csattanó nincs a történetben:

Soroséknak megint nem sikerült értelmezniük egy cikket,

sebaj, ezt bárki könnyedén megteheti helyettük a linkre kattintva.