Egy balotaszállási asszony halálra kínozta a kutyáját, mert az megijedt a vihartól és elszökött. Amikor számon kérték a tettéért, nem értette, hogy ezzel miért követne el bűncselekményt, sőt, még azt is elárulta, hogy korábban lovat is kötött az autója után – írja a Blikk.

Egy férfi állította meg H. Balázsné autóját hétfő délután, mert egy bálamadzaggal volt a kocsija után kötve egy kutya. Mire a férfi utolérte, az állat már félholtan feküdt, levegő után kapkodott, a mancsaiból pedig ömlött vér. A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány egyik önkéntese az eset után nagyjából két órával ért a helyszínre, addig az asszony elásta a kutyát.

Számon kért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből. Mondta, hogy ő ilyet lóval is csinált már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle – mondta a Blikknek az alapítvány egyik munkatársa. Kiderült, hogy a kutya három nappal korábban menekült el otthonról a vihar elől, ez volt a veszte.Az asszony hétfőn megtalálta, és azzal büntette, hogy hazáig húzta a kocsijával.

Többször el kellett magyarázni neki, hogy amit csinált, az bűncselekmény. Boncolást kértünk, mert tartok tőle, hogy a kutya még élt, amikor elföldelték – mondta az állatvédő.

A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást az asszony ellen, akit egyelőre nem vettek őrizetbe.

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője szerint három dolog bevezetésével lehetne javítani az itthon kialakult helyzeten. Először is, már gyerekkorban kellene állatvédelemet tanítani, másodszor elmondta, hogy Ausztriában a kutyajogosítvány bevezetésén dolgoznak, hogy kiszűrjék azokat, akik alkalmatlanok az állattartásra,harmadszor pedig a jogszabályokat kellene módosítani, az állatkínzóknak letöltendő börtönbüntetést kellene kapniuk.