Bajkai: A Maccabiáda is megmutatta, Magyarország egy békés, biztonságos ország

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője értékelte a Maccabi Európa Játékokat, de kifejtette véleményét az amerikai fegyvertartásról, mindezek mellett természetesen Erzsébetváros ügyei is szóba kerültek.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelten a XV. Maccabi Európa Játékokat, amelyet Budapesten rendeztek meg. Mint megjegyezte, a megnyitó ünnepség óta kísérte figyelemmel a versenysorozatot, amely nem csupán egy sportesemény, hanem egy valódi közösségi élmény, ahol a nézők, a látogatók megélhették a zsidó emberek csodálatos együttélését, mozgalmát. A szervezők nagy munkát végeztek, de sikeresen, amiért csak köszönetet illik mondani nekik

Bajkai István kiemelte, olyan jelentős eseményekre került sor a játékok alatt, mint a Dohány utcai zsinagógában történt Szombatfogadás, de más egyéb kulturális programokat is szerveztek. Ez is mutatja, ez a verseny jóval több, mint egy sportrendezvény.

A Maccabi Európa Játékok alatt többször vetítetek kisfilmeket olyan híres magyar sportolókról, akik az ország hírnevét öregbítették, a sikereihez hozzájárultak, olyan emberek, akik zsidók voltak. Bajkai István elmondta, bár tisztában van az ország történelmével, de így is akadt olyan sportember, akiről nem tudta, hogy zsidó származású volt. Ezeknek az embereknek a jelentős részét meggyilkolták a II. világháború, a Holokauszt alatt, a rájuk való emlékezés egyszerre jelentett a politikus számára tragikumot, de volt lehetőség még elgondolkodni a történelem tényein is.