A nyár legmelegebb napjai elé nézünk

hőség, Budapest, nyár 2019.06.12.
Vágólapra másolva!
Zápor, zivatar szerdán már inkább csak északon fordul elő. Az ország nagy részén 30-34 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Szerda: Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Zápor, zivatar inkább csak északon fordul elő. 29 és 34 fok közötti hőség várható. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél élénkül meg.

Csütörtök: Változóan felhős idő lesz,

nyugaton kevesebb napsütéssel.

A Dunántúlon szórványosan fordul elő zápor. Eleinte erős lesz az északnyugati szél, később mérséklődik a légmozgás. 27 és 32°C között várható a maximum.

Péntek és a hétvége: Sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Erőteljes melegedés várható, hétvégén már

30-35 fokos országos hőség valószínű.

Vasárnap megélénkül az északnyugati szél, egyébként mérsékelt marad a légmozgás.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hétfő, kedd: Jelen számítások szerint az idei nyár legmelegebb napjai lehetnek: főleg délen elérheti a csúcsérték a 36-38 fokot.

Hőségre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt, ám az északi megyékben emellett zivatarokat és felhőszakadást is jósolnak.

Hőségre figyelmeztetnek Baranya, Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala megyékben, valamint Pest megyében is, ahol továbbá zivatarok miatt is riasztást adtak ki.

Zivatarokra figyelmeztetnek még Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.