Egy frankfurti plázában fogták el azt a férfit, aki kőbányán meggyilkolta a volt barátnőjét múlt héten kedden. A gyilkos most egy német börtönben ül, de nemsokára újra Magyarországon lesz.

A rendőrség még a gyilkosság napján körözést adott ki Cs. Dániel ellen, akit nem sokkal később egy frankfurti bevásárlóközpontnál fogtak el a német rendőrök. A hatóságok már akkor felvették a kapcsolatot Németországgal a kiadatásával kapcsolatban. Úgy tűnik, a gyilkos nemsokára visszakerülhet Magyarországra. 

A férfi a német igazságügyi hatóság előtt hozzájárult az egyszerűsített átadáshoz. Az ügyben az eljárás érdekeire figyelemmel – jelenleg – nem áll módunkban további tájékoztatást adni  – írta megkeresésünkre dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Gyilkosság, Kőbánya, 2019. júliusForrás: Origo

A kiadatással kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is, akik elmondták, hogy gyilkosság miatt nyomoznak Cs. Dániel ellen, a kiadatási eljárás pedig folyamatban van. 

Ahogy korábban megírtuk, K. Kata és Cs. Dániel az interneten ismerkedtek meg egymással, de a nő pár hete szakított a férfival, aki ezt nem tudta elfogadni. Múlt héten, kedd hajnalban vágta el a nő torkát. A holttestet K. Kata egyik kollégája találta meg, miután a nő nem ment be dolgozni.