Donáth Anna apjának zaklatási botránya: nyomoz a rendőrség

Donáth László
Budapest, 2017. november 21. Donáth László evangélikus lelkész Balla Demeter temetésén a Farkasréti temetőben 2017. november 21-én. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus, a nemzet művésze életének 87. évében, 2017. november 5-én hunyt el. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Óriási a csönd a budapesti szeretetotthonban kirobbant zaklatási botrány kapcsán. Az ügyben érintett Donáth László egykori szocialista képviselő is, aki jelenleg lelkészként dolgozik ott. Ő az édesapja a Momentum alelnökének és európai parlamenti képviselőjének, Donáth Annának. Az ügyet feltáró TV2 Tények kereste az intézményt és Donáth Annát is, azonban egyik esetben sem jártak sikerrel. Közben a rendőrség megerősítette a Tények információit: kiderült, hogy még júniusban nyomozás indult.
Vágólapra másolva!

A rendőrség megerősítette a TV2 Tények című hírműsorának információit, miszerint nyomozás folyik, derült ki a televíziós csatorna tegnap esti híradójából. A hivatalos közlés szerint
a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

A Tények kereste a szeretetotthont, ahol a zaklatás történhetett, és Donáth Annát, a Momentum európai parlamenti képviselőjét és elnökségi tagját is, azonban őket nem sikerült elérni.

Donáth László evangélikus lelkész, volt szocialista parlamenti képviselő Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból, hiszen az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek lépni az ügyben. Egészen a napokig, amikor is az egyik idős gondozott hozzátartozója beszélt a Tények stábjának a történtekről.

– mondta a hozzátartozó.

Donáth Anna füstbombával egy tavaly decemberi demonstráción, a budapesti Alkotmány utcában. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mint kiderült, a lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és még ma is nagy befolyással bír.

Néhány hete azonban a szeretetotthon egyik munkatársa megelégelte a sorozatos megaláztatást, és feljelentette az egykori baloldali politikust.

A Tények információi szerint egy alkalommal egy folyosón hagyott kiskocsi miatt vesztek össze a szocialista lelkésszel, a szóváltás azonban hamar erőszakba váltott, amikor a férfi fojtogatni kezdte. A Tények riportja szerint Donáth László az utóbbi években többször is tett neki szexuális ajánlatot, illetve molesztálta is: megfogta a mellét és a nemi szervét is.