Megtudtuk, hatalmas a készültség a Szigeten, és betoltunk egy rendőrfagyit

2019.08.08. 16:27

A biztonságos közlekedés és a bűncselekmények megakadályozása mellett idén a szórakoztatást is célul tűzte ki a Budaespesti Rendőr-főkapitányság a 27. Sziget Fesztiválon. A rendőri biztosításról délben tartottak egy sajtótájékoztatót, amelyet a különleges rendőrfagyit is meg lehetett kóstolni. 

A rendőrség 2019-ben is elsősorban a fesztiválozók biztonságát tartja szem előtt. A mai sajtótájékoztatón elhangzott, nemcsak az a fontos, hogy a Budapestre látogatók jól érezzék magukat, hanem az, hogy biztonságban is.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Budapest rendőrfőkapitánya, Terdik Tamás dandártábornok elmondta, hogy Budapest félmillió ember szavazatának köszönhetően elnyerte a European West Destination címet. Ez azt jelenti, hogy fél millió- nagy részben külföldi gondolta úgy, hogy a magyar főváros a legjobb úticél Európában. 

Hisszük azt, hogy ebben a rendőrségnek a munkája is szerepet vállalt. Társszerveinkkel együtt nagyon sokat dolgozunk azért, hogy Budapest valóban Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa maradhasson

- mondta, majd hozzátette, a fővárosban élők, dolgozók és a látogatók biztonsága egyaránt fontos.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ugyanez a céljuk az idei 27. Sziget Fesztiválon, ahol civilruhában is vannak rendőrök. Már beépültek a fesztiválozók közé.

Nekik az a feladatuk, hogy a tömegben elvegyülve biztosítsák a rendet a sziget területén"

- magyarázta a rendőrfőkapitány. 

Terdik TamásFotó: Polyák Attila - Origo

De egyenruhás rendőrökkel, és polgárőrökkel is találkozhatnak a Szigetre látogatók. Nekik a közlekedési helyzetekben kell minél gyorsabban intézkedniük.

Nem az a célunk, hogy bírságoljunk, nem az a célunk, hogy szabálysértési feljelentésekkel éljünk, az a célunk, hogy a közlekedők minél kevesebb balesetet szenvedjenek, és minél gyorsabban tudjuk az ideérkezők mozgását rendben biztosítani. 

- emelte ki Terdik.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Emellett a környezetvédelemre is figyelnek: a rendőrök elektromos járművel közlekednek. 

Büszkék vagyunk arra hogy a Szigeten képviseltethetjük magunkat, képviselhetjük azt a hitvallást, amivel rendelkezünk, és letettük a voksot amellett, hogy szolgáltatni akarunk. A szolgáltatás alatt az a fő célunk, hogy ezt a pontot meglátogató külföldiek vagy éppen magyar szórakozók ne a rendőrséget lássák bennünk, hanem a szolgáltató típusú testületet, amelynek az a célja, hogy szórakoztasson, programokat adjon és élményeket."

- mondta a főkapitány, aki arról is beszélt, hogy a Szigeten felállított rendőrségi információs ponton a

"szigetelők" számára szórakoztató programokat, élményeket biztosítanak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A sajtótájékoztató végén bemutatták a helyszínen kínált "rendőrfagyit"; a kék színű édesség citromízű.