Tuzson Bence: A kormányhivatali kitelepülés a gondtalan fesztiválozást segíti

Budapest, 2019. augusztus 8. Mobil kormányablak a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 8-án. A fővárosi kormányhivatal a fesztivál ideje alatt működteti a "Sziget Járási Hivatalt".
Vágólapra másolva!
Immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Sziget fesztiválra kitelepült kormányhivatal, amellyel az a cél, hogy a fesztiválozók gondtalanul érezhessék jól magukat, információkkal segítsék őket, és, ha szükséges ügyeket is tudjanak intézni - mondta el a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön, a Sziget városközpontjában található Budapestinfo Pont háznál tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence közölte, a "Sziget Járási Hivatalban" Budapest Főváros Kormányhivatala biztosít szolgáltatásokat a fesztivál résztvevői számára. Ezzel az segítik, hogy a fesztiválozók gondtalanul érezhessék jól magukat:

ha információra van szüksége valakinek azt megkapja, és a kormányablak buszban ügyintézési lehetőség is van.

Akinek az igazolványával van valamilyen problémája, ide fordulhat, itt kaphat ideiglenes igazolványt, de cserét is kezdeményezhet - tette hozzá.

Ügyfél a mobil kormányablakban a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 8-án. Forrás: MTI/Sóki Tamás

Tuzson Bence közölte, a fesztiválon elveszett, és leadott igazolványokat megpróbálják visszajuttatni a tulajdonosaiknak. Ezt más fesztiválokon már megtették,

mintegy hatvan igazolvány így került vissza a gazdájához.

A mostani kormányhivatali kitelepülés egyik legfontosabb célja, hogy az egészségmerőzést népszerűsítsék, felhívják a figyelmet a mozgás, a hidratálás fontosságára, valamint tudatmódosító szerek veszélyeire.

A legfontosabb, hogy az idelátogatók a kormányzattól minden segítséget megkapjanak az ügyintézéshez, az egészségmegőrzéshez, valamint a gondtalan és felhőtlen szórakozáshoz - jelentette ki az államtitkár.

Uzsák Katalin, a fővárosi kormányhivatal főigazgatója elmondta,

az idei fesztiválon a népegészségügyi terület, az egészségmegőrzés áll a tevékenységük központjában.

Példaként említette, hogy bemutatják, a helyes kézmosás és a kullancseltávolítás technikáját. A tudatmódosító szerek veszélyeire is felhívják a figyelmet, az érdeklődök egy részeg állapotot szimuláló szemüveget is kipróbálhatnak.

A fővárosi kormányhivatal a fesztivál ideje alatt működteti a Sziget Járási Hivatalt Forrás: MTI/Sóki Tamás

Uzsák Katalin elmondta, a fesztivál teljes időtartama alatt a kormányablak buszban igényelhető

  • e-személyi igazolvány,
  • vezetői engedély, és
  • ügyfélkapu regisztrációt is el lehet végezni.

Közölte, a fesztiválon a kormányhivatal munkatársai fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket is végeznek. A fesztivál első napján, szerdán 42 ellenőrzést folytattak le, és csak apróbb szabálysértéseket észleltek. A fesztivál ideje alatt a többi mellett

ellenőrzik a személytaxik szolgáltatását is.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezető igazgatója elmondta, a BFTK célja a kitelepüléssel a hiteles tájékoztatás, az ügyintézés és Budapest népszerűsítése az idelátogatók körében.A BFTK a fesztiválozóknak a főváros különböző - kulturális, sport - szolgáltatásait is ajánlja. Továbbá

ingyenes városnéző sétákat szerveznek,

ezzel a korábbi évek tapasztalata alapján is sokan élnek - közölte.

A fővárosi kormányhivatal és a BFTK a Budapestinfo Pont háznál mobil kormányablakkal, valamint turisztikai tájékoztatással, álláskeresési tanácsokkal, városnéző túrákkal segíti a látogatókat. A Budapestinfo Pont szerdától augusztus 13-áig minden nap 10-től 21 óráig tart nyitva.