Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a zuglói parkolás új szerződéséről

2019.08.08. 16:47

Hazudott Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje a zuglói parkolással kapcsolatos új szerződés ügyében - erről beszélt Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az alkalmatlan városvezető legújabb botrányos húzását az Origo hozta nyilvánosságra.

Karácsony Gergely lebukott, hiszen néhány hete még letagadta, hogy Zugló új, parkolással kapcsolatos szerződést kötött, majd aznap, amikor lejárt az egyik botrányos szerződés, aláírt egy másikat.

- fogalmazott a fideszes politikus, aki az újságíróknak be is mutatta a dokumentumot. Hangsúlyozta, a szerződés egyebek mellett a parkolásellenőrzéshez szükséges informatikáról szól, így tartalmazza a rendszámfelismerés, a járműnyilvántartás, a jegyautomaták és a parkolóőrök eszközeinek szoftvereit.

Karácsony Gergely hiába terel: nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat, hanem az, hogy hazudott - reflektált Zsigmond Barna Pál arra, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltje eképpen próbált visszavágni közösségi oldalán.

Rámutatott, a zuglói polgármester először azt mondta, saját hatáskörben el tudják látni a feladatot, majd egyszerűen letagadta, hogy bárkivel szerződtek volna.

A szerződés értéke ráadásul havonta közel 5 millió forint, és testületi vagy bizottsági felhatalmazás nélkül írták alá.

- hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt budapesti szóvivője, aki egyúttal megjegyezte, még vizsgálják, hogy a dokumentum érvényes lehet-e egyáltalán. Végezetül pedig úgy értékelte a legújabb botrányt, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, képtelen rendet tartani Zuglóban és felelősen bánni a zuglóiak pénzével.

Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje ismét kellemetlen ügybe csöppent, a Fidesz alkmatlannak tartja a politikustForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Portálunk számolt be elsőként róla, hogy a balliberális politikus ismét lebukott. Mint ismert, az Origo még július közepén adott hírt róla, hogy a zuglói polgármester egy új parkolási szerződést kötött a zuglói képviselő-testület és a helyi bizottságok megkerülésével. Akkor Karácsony tagadta a szerződés létét. Most bemutattuk a titkos dokumentum részleteit. Így többek között kiderült az is, hogy mivel a szerződés értékhatára egymillió forint felett van, ezért az illetékes bizottságot tájékoztatni kellett volna.

Portálunk a szerződéseket is bemutatta, a linkre kattintva tud bővebben olvasni a témáról. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK