Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a zuglói parkolás új szerződéséről

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Hazudott Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje a zuglói parkolással kapcsolatos új szerződés ügyében - erről beszélt Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az alkalmatlan városvezető legújabb botrányos húzását az Origo hozta nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott a fideszes politikus, aki az újságíróknak be is mutatta a dokumentumot. Hangsúlyozta, a szerződés egyebek mellett a parkolásellenőrzéshez szükséges informatikáról szól, így tartalmazza a rendszámfelismerés, a járműnyilvántartás, a jegyautomaták és a parkolóőrök eszközeinek szoftvereit.

Karácsony Gergely hiába terel: nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat, hanem az, hogy hazudott

Rámutatott, a zuglói polgármester először azt mondta, saját hatáskörben el tudják látni a feladatot, majd egyszerűen letagadta, hogy bárkivel szerződtek volna.

A szerződés értéke ráadásul havonta közel 5 millió forint, és testületi vagy bizottsági felhatalmazás nélkül írták alá.

- hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt budapesti szóvivője, aki egyúttal megjegyezte, még vizsgálják, hogy a dokumentum érvényes lehet-e egyáltalán. Végezetül pedig úgy értékelte a legújabb botrányt, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, képtelen rendet tartani Zuglóban és felelősen bánni a zuglóiak pénzével.

Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje ismét kellemetlen ügybe csöppent, a Fidesz alkmatlannak tartja a politikust Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Portálunk számolt be elsőként róla, hogy a balliberális politikus ismét lebukott. Mint ismert, az Origo még július közepén adott hírt róla, hogy a zuglói polgármester egy új parkolási szerződést kötött a zuglói képviselő-testület és a helyi bizottságok megkerülésével. Akkor Karácsony tagadta a szerződés létét. Most bemutattuk a titkos dokumentum részleteit. Így többek között kiderült az is, hogy mivel a szerződés értékhatára egymillió forint felett van, ezért az illetékes bizottságot tájékoztatni kellett volna.

Portálunk a szerződéseket is bemutatta, a linkre kattintva tud bővebben olvasni a témáról.