Negyven vasútállomást tesz rendbe a MÁV a debreceni térségben

Debrecen vasútállomás
Vágólapra másolva!
A nagy volumenű „50 megújuló állomás" elnevezésű komplex karbantartási programon túl, a MÁV saját munkaerő bevonásával, üzemeltetési forrás felhasználásával koncentrált karbantartási munkálatokat és az utasforgalmi területek esztétikai megújítását végzi el idén negyven vasútállomáson a debreceni térségben. 
Vágólapra másolva!

A Törökszentmiklóstól Záhonyig több megyére is kiterjedő vasúthálózatot üzemeltető debreceni pályavasúti területi igazgatóság kollégái a hajdú-bihari megyeszékhely mellett

idén 39 másik állomáson és megállóhelyen dolgoztak, dolgoznak azon, hogy az utasforgalmi területek esztétikailag megújuljanak,

az erre közlekedőket szebb és jobb körülmények fogadják. Az elvégzendő feladatok között szerepel a fém- és fafelületek festése (padok, hulladékgyűjtők, nyílászárók, korlátok, oszlopok, jelzők), a vakolatok megújítása, az állomási kiskertek rendbetétele, füvesítés, virágosítás és további kisebb karbantartási feladatok elvégzése. Valamennyi állomáson megújultak a kerékpártárolók is.

A debreceni vasútállomás váróterme Forrás: MÁV

Az állomások esztétikai megújítása idén márciusban kezdődött a térségben. Június végéig 18 állomás munkálatai fejeződtek be, összesen 10.000 munkaórába telt, hogy ez a közel húsz állomás megszépülhessen. Tiszafüred és Poroszló állomások utasforgalmi területeinek szépítése az önkormányzatokkal közösen fog megtörténni, míg további húsz állomáson és megállóhelyen a MÁV munkavállalói november végére készülnek el a karbantartási feladatokkal.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megszépült állomásoknak nagyon örülnek az utasok, és ők is jobban vigyáznak a környezetükre.

A legjelentősebb változásokon Debrecen állomás esett át, ahol az utasok nagy megelégedésére megújult a mosdó, illetve szeptemberben megnyílik egy családi váróterem is, amely a kisgyerekes családok utazási komfortját növeli. Az utascsarnokban növényeket is ültettek, valamint interaktív mini kiállítást rendeztek be és várótermi padokat is kihelyeztek, hogy még komfortosabbá tegyék a várakozási időt.

Forrás: MÁV

A MÁV sajtóközleménye szerint 2019. június végéig a következő 18 állomás és megállóhely esztétikai megújítása történt meg a debreceni régióban:

Debrecen, Fehérgyarmat, Fényeslitke, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúsámson, Hajdúnánás, Karcag, Kisköre, Komoró, Mezőpeterd, Nagyecsed, Nyírábrány, Tiborszállás, Tokaj, Újfehértó, Vásárosnamény és Záhony.

A komorói vasútállomás Forrás: MÁV

2019. év végéig pedig ezek a további állomások és megállóhelyek készülnek el:

Ajak, Apafa, Bocskaikert, Demecser, Fegyvernek-Örményes, Gégény, Hajdúhadház, Kemecse, Kisújszállás, Kisvárda-Hármasút, Kunmadaras, Nyírbátor, Nyírbogdány, Pátroha, Poroszló, Rakamaz, Sóstó, Sóstóhegy, Téglás, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Tuzsér.