Pszichiáter vizsgálja, miért dobott le egy gyereket a londoni múzeumról

2019.08.08. 18:56

Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá azt a 17 éves fiút, aki a gyanú szerint ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern Múzeum 10 emelet magasan lévő kilátóteraszáról. A tizenévesnek februárban kell bíróság elé állnia, addig őrizetben marad.

A kamaszfiú a legutóbbi kihallgatásán sem mondta el, miért dobta le a teraszról a hatéves fiút. Csak a nevének, a lakcímének és az életkorának megerősítésére volt hajlandó. Személyazonossága a kiskorúakra vonatkozó törvényi előírások miatt nem hozható nyilvánosságra.

A kamasz vasárnap délután dobott le egy hatéves fiút a világhírű múzeum kilátóteraszáról. A francia kisfiú, aki a szüleivel nyaralt Londonban, öt emeletet zuhant, mentőhelikopterrel vitték kórházba. Eltört a gerince, a lába és a karja, valamint bevérzett az agya.

A Tate Modern az Egyesült Királyság legnépszerűbb turistalátványossága, tavaly 5,9 millióan keresték fel. 2000-ben nyílt meg a Temze partján egy régi erőmű épületében, a kilátóteraszt 2016-ban adták át egy bővítés keretében.