Vágólapra másolva!
Ahogy a fővárosban és több vidéki településen sem tud összefogni az ellenzék, jelenleg a Pest megyei Vácon is személyi kérdésekből adódó probléma nehezíti az összefogást. A helyi DK elnöke kilépett a pártból is. Az ellenzék egyik része az LMP-s Matkovich Ilonát támogatná, másik része pedig egy helybeli ügyvédet, Néveri Istvánt. A Magyar Nemzet érdeklődött a megállapodás esélyeiről a két ellenzéki jelöltnél.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódik az ellenzéki roncsderbi, ezúttal Vác városában.

Ahogy az Origo korábban megírta, itt jelenleg azon veszekedik az ellenzék, hogy ki induljon a fideszes polgármesterjelölt ellen az őszi önkormányzati választáson. Az elmúlt napokban elmérgesedett a vita, pártszakadásra is sor került, a Demokratikus Koalíció helyi szervezete megszűnt létezni, tehát ahogy több fővárosi kerületben és vidéki településen is képtelenek az ellenzéki pártok összefogni, úgy

jelenleg Vácon is két jelölt között folynak a tárgyalások.

Matkovich Ilona, az egyik polgármesterjelölt-jelölt a tárgyalások jelenlegi állásával kapcsolatban azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy programokról és a személyi kérdésekről beszéltek.

Az LMP, a Momentum és a DK budapesti pártközpontja Matkovichot támogatja, az MSZP, a Jobbik, a Vác Városért Választási Egyesület, valamint a DK helyi elnöke – aki a konfliktus nyomán kilépett a pártból – egy helybeli ügyvéd, Néveri István mellett tört lándzsát - írja a lap.

Az ellenzék egyik részének az a problémája Matkovich Ilonával, hogy csúfosan elbukta az országgyűlési választást.

A programok szintjén egyébként kevésbé van vita, inkább személyi kérdések osztják meg a helyi ellenzéket.

Matkovich Ilona Forrás: Facebook

– mondta a Magyar Nemzetnek a helyi ügyvéd, Néveri István. Mindkét polgármesterjelölt úgy nyilatkozott, hogy péntekig folytatják a tárgyalásokat.

– hangsúlyozta Matkovich Ilona.

A lap rákérdezett arra is, hogy legalább a körzetekben indítandó jelöltek személyéről egyetértés van-e, melyre eltérő választ adtak. Matkovich konszenzusról beszélt, Néveri szerint viszont még nincsenek meg a jelöltek.

Az előválasztás bohóckodás lenne

Egy esetleges előválasztással kapcsolatos kérdésekre mindketten elutasító választ adtak, Matkovich szerint erre már nincs idő, Néveri keményebben fogalmazott, és kijelentette, hogy

A jelöltek programjai átfedést mutatnak, miután mindketten a város tisztán tartását és az utak rendbe tételét nevezték a legsürgetőbb feladatnak, ezzel együtt Matkovich jobban bevonná a civil szervezeteket a városvezetés munkájába - olvasható a Magyar Nemzet hasábjain.