Vasárnap már otthon lehet a villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított vállalkozó

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
A tavaly április óta börtönben lévő vállalkozót kiengedik a börtönből, vasárnap már otthon lehet. A férfi házi őrizetbe kerül és nyomkövetőt visel majd. A gyanú szerint meggyilkolt két villanyszerelőt, akiknek több millió forinttal tartozott – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

É. Imrét egyszer már majdnem kiengedték a börtönből, de akkor az ügyészség fellebbezése és a közfelháborodás miatt mégsem engedték haza. Most viszont már semmi akadálya annak,

hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi elhagyja a börtönt.

A döntés értelmében vasárnap már a családjával lehet a vállalkozó, akiknek az ügyvédjét elérte a Blikk. Azt mondta, hogy szerinte a Győri Törvényszék megalapozott döntést hozott, amikor megszüntette a vállalkozó letartóztatását.

A másodfokú bíróság határozata szerint

még mindig É. Imrét gyanúsítják a gyilkosságokkal,

ezért megalapozott a további kényszerintézkedés ellene, mert fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint a tanúkat is befolyásolhatja. A bíróság hangsúlyozta, hogy a szükségesség és az arányosság, valamint a fokozatosság elvét helyesen alkalmazta az első fokú bíróság amikor megállapította, hogy már nem szükséges a letartóztatás.

É. Imre a házi őrizetben engedély nélkül nem mehet el otthonról és nyomkövető lesz a lábán.

Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos Forrás: police.hu

Ahogy korábban megírtuk, Mácsik Zoltán villanyszerelő március végén tűnt el.

Utoljára akkor látták, amikor É. Imrével találkozott

egy benzinkúton Győrnél. Onnan a saját autójukkal hajtottak el. A vállalkozó 3 millió forinttal tartozott a villanyszerelőnek.

A másik eltűnt villanyszerelőnek, Orlik Vilmosnak 4 éve veszett nyoma,

ő is É. Imrével találkozott utoljára.

A vállalkozó neki is több millióval tartozott. Eddig egyik férfi holttestét sem sikerült megtalálnia a hatóságoknak. Emellett

felmerült a gyanú, hogy a vállalkozó az egyik telekszomszédjával is végezhetett.

Ugyanis az ikrényi nőt sem találják sehol.