Kriza Ákos miskolci polgármester súlyos beteg, és nem indul az önkormányzati választáson

Kriza Ákos
Miskolc, 2014. augusztus 26. Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere, polgármesterjelöltje a pártszövetség 2014. augusztus 26-án tartott miskolci bemutatkozó sajtótájékoztatóján. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Betegsége miatt nem indul újra Miskolcon a polgármesterségért Kriza Ákos, aki a Fidesz-KDNP színeiben második ciklusát tölti a város élén, a kormánypártok jelöltje a posztra Alakszai Zoltán, aki jelenleg Miskolc jegyzője.
Vágólapra másolva!

Kriza Ákos pénteken a miskolci városházán újságíróknak azzal indokolta a döntést, hogy több mint tíz éve betegséggel küzd, emiatt úgy érzi, hogy újabb ciklusnak nem vághat neki.

Döntéséről tájékoztatta a Fidesz elnökségét, és azt javasolta, hogy az októberi önkormányzati választáson Alakszai Zoltán, a város jegyzője legyen a polgármesterjelölt, aki jól ismeri a város ügyeit, örömeit, bajait.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2010-ben vették át a város vezetését, azóta sokat fejlődött Miskolc.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Forrás: MTI/Vajda János

Kósa Lajos, a Fidesz országos kampányfőnöke úgy fogalmazott, hogy elfogadták, tudomásul vették Kriza Ákos döntését.

A párt nevében arra kérte a miskolciakat, hogy

szavazataikkal támogassák jelöltjüket, és segítsék abban, hogy folytatódjon a városban kilenc évvel ezelőtt megkezdett munka.

Elmondta, hogy mindent elkövetnek azért, hogy Miskolc fejlődése a továbbiakban is töretlen legyen a mostani sikeres évek után is.

Alakszai Zoltán megköszönte a bizalmat, illetve azt, hogy az elmúlt öt évben együtt dolgozhattak Miskolc fejlődésért a polgármesterrel. Közölte azt is, hogy jegyzőként megfelelő ismeretekkel rendelkezik a városról, a fejlesztésekről, amelyek megválasztása esetén folytatódnak.