Rossz irányban állt a váltó, szerencsére időben észrevette a mozdonyvezető

2019.08.09. 16:43

Eddig tisztázatlan okból Hort-Csány állomáson két InterCity vonatot hirtelen meg kellett állítani, mintegy 1000 méterre egymástól - számolt be a MÁV az információs oldalán.

A bejegyzés szerint a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, amikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCityt is egy kilométerre az állomástól megállították a helyzet tisztázásig.

A vonatközlekedés Hatvan–Hort-Csány–Vámosgyörk között a rendőrségi vizsgálat idejére szünetel,  az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

IllusztrációForrás: Picasa 2.7

A két IC vonat utasait biztonságosan a Katasztrófavédelem segítségével szállítják át autóbuszokra.

A vizsgálatok alapján történik meg a felelősség megállapítása, miután tisztázzák a baleset körülményeit. A várakozó utasok részére a vonatokon vizet osztanak a vasúttársaság munkatársai. A miskolci vonalon jelentősen megnő az eljutási idő.

Frissítés: A rendőrség befejezte a helyszínelést, este újraindult a vonatközlekedés Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között. A menetrend szerinti közlekedés azonban csak szombat reggelre állhat helyre.