Tíz iraki állampolgárt találtak a romániai határrendészek hajnalban egy török kamionban megbújva a Nagylak-Csanádpalota határátkelőhelyen - közölte honlapján a román határrendészet. Ezzel 64-re emelkedett - csak ezen a héten - a Magyarországon át Nyugat-Európa irányába igyekvő migránsok száma.

A török állampolgár által vezetett, török rendszámú kamion - az iratok szerint - Törökországból Lengyelországba szállított árut, amikor hajnalban Romániából való kilépésre jelentkezett.

A határrendészek kockázatelemzés alapján döntöttek a jármű alapos átvizsgálásáról. A raktérben a kartondobozok tetején három férfit, három nőt, és négy gyermeket találtak.Az előzetes vizsgálat során kiderült, mindannyian iraki állampolgárok, és korábban valamennyien menedéket kértek Romániában.

A migránsok közölték, hogy Nyugat-Európába szerettek volna eljutni Magyarországon keresztül.A határrendészek a török sofőr ellen embercsempészet, az iraki illegális bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt indítottak vizsgálatot.

Ezen a héten már 64 migráns Magyarországra való illegális belépésének a megakadályozásáról adott hírt a román határrendészet.