Várjuk Metoo-s elhatárolódásodat - egyre többen várják Donáth Anna megszólalását

Vágólapra másolva!
Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő továbbra is hallgat szocialista lelkész édesapja, illetve saját zaklatási ügyében, a facebookozók ezt számon kérték rajta.
Vágólapra másolva!

Múlt hét csütörtök óta áll Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő Facebook-oldala. A politikus utoljára egy olyan videót tett közzé, amelyben arról beszélt, "fontos, hogy az Európai Unióban is lássák, mi történik Magyarországon". A bejegyzés alatti hozzászólásokból az derült ki, hogy a közvélemény nagyobb részét nem igazán érdekli, mit gondol a Momentum elnökségi tagja a brüsszeli bürokraták szerepéről, az viszont sokkal inkább, mit gondol édesapjának ügyéről. Mint ismert, Donáth László korábbi szocialista országgyűlési képviselőt, evangélikus lelkészt többen is szexuális zaklatással vádolták meg a napokban, az ügyben nyomozást indított a rendőrség.

- érkezett a kiindulókérdés az egyik kommentelőtől.

Forrás: Facebook

Másokat is leginkább ez a kérdés foglalkoztatta. "Nem apáddal kellene foglalkoznod?" - egy másik hozzászóló szintén erre volt kíváncsi.

Forrás: Facebook

"Nem gondolja, hogy a kedves papának végre meg kellene szólalni? Meddig hallgat még?" - olvasható a következő hasonló jellegű felvetés a poszt alatti felületen.

Forrás: Facebook

Volt olyan, aki azt magyarázta, miért van köze Donáth Annának édesapja ügyéhez.

Forrás: Facebook

Akadt olyan hozzászóló is, aki azt várja a momentumos politikustól, határolódjon el édesapja cselekedeteitől. "Hol késel vele? Csak nem arról van szó, hogy a METOO egy sima politikai fegyver, amit csak akkor használtok, ha jól felfogott érdeketek úgy kívánja?" - tette fel a kérdést a Metoo mozgalommal kritikus kommentelő.

Forrás: Facebook

Megírtuk: hétfőn a Ripost arról írt, hogy Donáth Annát is szexuális zaklatással vádolták meg. Egy diáklány ugyanis levélben fordult a laphoz, amelyben azt állította, a momentumos politikus szexuálisan zaklatta őt a Sziget Fesztiválos bulik után a békásmegyeri evangélikus szeretetotthonban. "Egy hátsó, üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt, mentett ki" - fogalmazott a fiatalkorú lány levelében.