Már csak két forró napot kell kibírni, után erős lehűlés érkezik - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Hétfő: Országszerte sok napsütés, derült idő lesz. Forróság várható: a hőmérséklet délután eléri a 33-38 fokot. A déli szél élénk lesz.

Kedd: A Dunántúlon már hajnaltól, keleten azonban csak estétől várható változás: nyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki, és egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél. Hidegfront érkezik, mely véget vet a rekkenő hőségnek. Nyugaton már csak 25-27, keleten még 28-34°C körül alakul a hőmérséklet.

Már csak két forró napot kell kibírni, utána erős lehűlés jönForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerda: Az éjszakai, hajnali esőzés után lassan csökken a felhőzet északnyugat felől, legtovább délkeleten lehet borongós az idő. Délután már csak 22-27 fok valószínű.

Csütörtök és péntek: Többórás napsütésre, gomolyfelhőkre van kilátás. Zápor csak néhol fordul elő. 25-26 fokos, mérsékelten meleg nyári napok várhatók.

Több megyében is vörös figyelmeztetés van

Hétfőre Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyékre harmadfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 29°C felett alakul. Nógrád kivételével az összes többi megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.