Újabb szemtanú írt levelet a 888-nak arról, hogyan zaklatta Donáth László, az MSZP-s lelkész a szeretetotthonban az ott dolgozó fiatalabb nőket. A korábban a Gaudiopolisban dolgozó levélíró döbbenetes részleteket árult el. A Momentumban politizáló, a szexuális zaklatások ellen oly hangosan fellépő lánya, Donáth Anna továbbra sem hajlandó semmit mondani apja botrányáról. Az ellene felhozott vádakat viszont tagadja.

A levélíró a Gaudiopolisban dolgozott és még mindig tart Donáth Lászlótól.

"Az eddig megírt „vallomásokat" teljes mértékben meg tudom erősíteni. Nem egyszer magam is láttam – nem csak átéltem – , hogy benyúl a nők/lányok pólója alá a mellüket megfogja, volt akit a nem szervénél simogatott. Az intézményben gyakorlatilag 95%-ban csak női alkalmazottak voltak, az a 2-3 férfi, aki ott dolgozott, teljesen szemet hunyt efelett, sőt az egyik karbantartó szintén molesztált és megfenyegetett egy nővért. Mindenki tudta, de senki nem tett semmit. Segítséget sem az egyházközség tagjaitól – holott ott is teljesen nyilvánvaló tény volt ez- sem pedig a vezető beosztásban lévő nőktől sem kaptunk".

Donáth László az intézményvezetőket is folyamatosan megalázta. 

Volt olyan, hogy a fiatalabb nővéreket „kurvácskáimnak" hívta, és valóban, ahogy meghallottuk, hogy megérkezett, mindenkinek görcsbe rándult a gyomra: kinek azért, hogy most vajon miért fog vele ordibálni, kinek pedig azért, hogy vajon ő lesz-e a mai áldozata a szexuális éhségének

A levélíró megemlíti, hogy azóta is nap, mint nap látja, ápolókat, takarítókat keresnek, ez nem véletlen, ugyanis ilyen körülmények között senki nem tud ott dolgozni huzamosabb ideig.

"A hozzátartozók közül is sokan tudták, hogy egy zsarnok, ezért nem is vegzálták a nővéreket, ha a túlhajszolás miatt mulasztottak" 

- teszi hozzá.

A teljes levél itt olvasható.

Mint azt megírtuk a Ripost alapján, Donáth Annát is szexuális zaklatással vádolja egy fiatal nő. Azt írta róla a Ripostnak, hogy két évvel ezelőtt a Sziget Fesztivál egyik napja után támadta meg őt a szeretotthonban, amit gyakorlatilag szállodának használt. 

Donáth Anna egy Facebook-bejegyzésben tagadni próbálta az ellene felhozott vádakat, de olyan részletekbe próbált kapaszkodni, amelyek irrelevánsak. Például azt írta: miért ment volna a szeretetotthonba, hiszen a közelben lakik. Ezt a Ripostnak levelet író fiatal lány meg is válaszolta: azért, mert ott kitakarítottak utána. Vagy olyan perdöntőnek szánt bizonyítékkal cáfolja a lány állításait, hogy két éve nem kedden, hanem pénteken volt a Szigeten. 

A legfeltűnőbb azonban, hogy miközben Donáth Anna azt írja, hogy a Momentum "továbbra is" megvédi a szexuális zaklatások áldozatait, ezúttal sem hajlandó egyetlen mondatot sem mondani apja ügyéről, pedig a rendőrség is megerősítette, hogy Donáth László ügyében szexuális zaklatás miatt nyomoznak.