Elképesztően népszerű a babakötvény, már 190 ezret kötöttek

baba
Vágólapra másolva!
Január elseje és július vége között majdnem 20 ezer kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak az arra jogosultak, így immár 190 ezer gyermek pénze kamatozik babakötvényben - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.
Vágólapra másolva!

A lap keddi számában megjelent cikkben Tállai András az időszakos adatokat értékelve arról beszélt, az év első hónapjai magas értékeket hoztak, aztán nyáron kissé csökkent a számlanyitások száma, de arra számítanak, hogy ősszel "megint sokan fognak hozzá az ügyintézéshez".

- fogalmazott az államtitkár.

Tállai András közölte, a babakötvényekben lévő megtakarítások együttes összege júliusra átlépte a 68 milliárd forintot.

A kiváló kamatot kínáló babakötvény konstrukciója és megannyi hasonló intézkedés - például a családi adókedvezmény bevezetése, a családi otthonteremtési kedvezmény kialakítása, vagy éppen a nyáron indult családvédelmi akcióterv - mind azt célozzák, hogy "a fiatalok itthon is boldogulhassanak, érvényesülhessenek, ne kelljen elhagyniuk az országot, ha jó anyagi körülmények között szeretnének élni" - emelte ki.

Óriási siker, egyre népszerűbb a családvédelmi akcióterv

Egyre népszerűbb a családvédelmi akcióterv, már 15 ezernél is többen igényelték valamelyik támogatási formát.

A babaváró támogatásokra már több mint 6300 szerződést kötöttek.

Ezt a támogatási formát nemcsak a friss házasok vehetik igénybe, hanem azok is, akik a már megszületett gyermekeik után még továbbiakat szeretnének. A kérelmezők többsége, több mint 5600-an a teljes, 10 milliós összeget igénybe vették - mondta el mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását már csaknem 9 ezren kértek. Ennél a támogatási formánál az igénylés elektronikusan is leadható. A Magyar Államkincstár folyamatosan dolgozza fel az igényléseket, már 1500 határozat megszületett.