Sem az MSZP, sem a DK, sem a Párbeszéd, sem a Momentum nem reagált a Magyar Nemzetnek Donáth László, volt szocialista országgyűlési képviselő, evangélikus lelkész szexuális zaklatással kapcsolatos kérdésére. A lap azt a következtetést vonta le ebből, hogy a #metoo-mozgalmat is csupán politikai furkósbotként használja az ellenzék.

Egyetlen megkérdezett ellenzéki párt – az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum – sem reagált arra a kérdésre: mi a véleményük arról, hogy a volt szocialista országgyűlési képviselőről, a lelkész Donáth Lászlóról híre ment, hogy egy szeretetotthonban legalább egy alkalmazottat szexuálisan zaklatott - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben. A lap a balliberális pártokon kívül megkereste a Norvég Civil Támogatási Alap támogatását élvező Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet (NANE) is, azonban válasz tőlük sem érkezett. A nemzetközi #metoo-mozgalom magyarországi képviselete is csak annyit közölt, elsődleges céljuk, hogy a hozzájuk forduló, szexuális erőszakot elszenvedőknek tanácsot adjanak, ezért "más közéleti, politikai színezetű ügyekben" nem foglalnak állást. A Magyar Nemzet aláhúzta, a kormányellenes média is feltűnő távolságtartással számolt be a történtekről, pedig hasonló esetekben – akárcsak a gyanú alapján –  a nők legfőbb védelmezőjeként jelentek meg, hevesen tiltakoztak, és akár nemzetközi szintre is emelték az ügyet. A balliberális kettős mércére több példát is hozott a lap:

  • Marton László rendező esetét, akit évtizedek után vádolt meg molesztálással a nyíltan kormányellenes Sárosdi Lilla színésznő. Amikor a botrány kitörése után másfél évvel Marton újra rendezett, ellenzéki képviselőnők – Bangóné Borbély Ildikótól Szabó Tímeán keresztül Szél Bernadettig – közös közleményben tiltakoztak.
  • Nagy Blanka esetét, akiért szintén egy emberként állt ki a balliberális ellenzék és médiája, amikor a felcsúszott szoknyájáról közölt képet a PestiSrácok újságírója. Sőt Gyurcsány Ferencék egyenesen törvényjavaslatot nyújtottak be a parlamentben, hogy többé „egy nőt se alázhassanak meg aljas módon elkészített fotóval".
  • A balliberális média mindeközben a mai napig a címlapon tartja, nemzetközi botránnyá emelte és minden részletét boncolgatja annak, hogy az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás Dél-Koreában egy éjszakai bárban megpaskolta egy fiatal nő fenekét.
  • Havas Henrik zaklatási ügyét, amiben először Baukó Éva, majd nem sokkal később Molnár Anikó állt a nyilvánosság elé azzal, hogy Havas egy közös munka alkalmával szexuálisan zaklatta őt. Ekkor az ellenzékiek azt sugallták, hogy a Havast vádolók bulvárszereplők, az egykori újságírót pedig azért támadják, mert könyvet írt a Jobbik akkori elnökéről, Vona Gáborról.