Augusztus 20: három napon keresztül lesznek programok Budapesten

2019.08.14. 14:51

Isten éltessen, Magyarország! szlogennel tartják meg a hagyományokhoz híven a háromnapos rendezvénysorozatot az államalapítás ünnepén - mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán elmondta, azt a több mint ezer éve Európa szívében meglévő államot ünneplik, amely nemcsak a saját identitását, kultúráját, de Európa kultúráját, határait és identitását is védi.
A programokkal kapcsolatban az államtitkár közölte, hogy a rendezvények már most vasárnap elkezdődnek.  A Várkert Bazárnál a Magyar Ízek utcája a Kárpát-medence gasztrokultúrájával várja a látogatókat, napközben családi programokkal is készülnek, esténként pedig koncertek lesznek. Augusztus 20-án, a katonai és állami hagyományoknak megfelelően, reggel zászlófelvonással és 130 katona tisztté avatásával kezdődik a nap. Ezen beszédet mond Áder János köztársasági elnök mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. Ezt a Magyar Honvédség légi- és vízi bemutatója követi, amelyen a haderő új beszerzésű eszközei is bemutatkoznak. 

Az ünnepi tűzijáték a Duna felett csakúgy, mint az előző években, augusztus 20-án este 9 órakor kezdődik majd (illusztráció)Forrás: MTI/Kovács Tamás

Napközben a rakparton folytatódnak a rendezvények, az ünnepi tűzijáték pedig a szokásokhoz híven este 9 órakor kezdődik.

Ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán jelezte, hogy a fellövési helyszíneket a tavalyihoz képest délebbre helyezték.