Választási szövetséget kötött a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen - a napokban erről írt Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke közösségi oldalán. Ezzel a magát minden fórumon jobboldalinak való politikus újabb dermesztő hazugsága dőlt meg. 

"Vallásos, polgári családban nőttem fel, így a rendszerváltást örömteli eseményként éltem meg, és azóta is mindig a jobboldali, keresztény pártokra szavaztam" - ezekkel a szavakkal vallott hovatartozásáról Márki-Zay Péter 2018 februárjában, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás éjszakáján. Azóta megszámlálhatatlan alkalommal mondta el, hogy

  • konzervatív,
  • polgári,
  • jobboldali és
  • keresztény

értékeket vall, és ezeket az értékeket képviseli. Példának okáért az Egyesült Államokban tett májusi látogatását azzal indokolta meg, hogy az amerikai külügyminisztériumban kíváncsiak voltak arra, hogy "jobboldali, keresztény emberként" hogyan viszonyul a kormányhoz. Ezenkívül is rengeteg példát lehetne hozni arra, ahogyan Márki-Zay a jobboldaliságát bizonygatta, csakhogy a folyamatos ismételgetés ellenére ez a kép alaposan megkopott az idők során. A hódmezővásárhelyi városvezető ugyanis olyan politikusokhoz és pártokhoz kezdett közeledni, ami egy jobboldali-keresztény ember esetében nehezen elképzelhető. A napokban pedig végérvényesen bebizonyosodott: Márki-Zay ismét hazudik. A Promenad vette észre a napokban Mucsi Tamásnak, a DK választókerületi elnökének posztját, amelyben a politikus arról írt, hogy 

a Demokratikus Koalíció megállapodott Márki-Zay Péterrel, hogy Hódmezővásárhelyen nem indít önálló jelölteket. 

A DK-s vk-elnök hozzátette, hogy a vásárhelyi polgármester elfogadta az általuk javasolt jelölt személyét. Ezzel 

Márki-Zay újabb dermesztő hazugsága dőlt meg, 

hiszen hiába mutatja rendszeresen magát jobboldali-konzervatív embernek, mégis nyílt szövetséget kötött a nem éppen jobboldali-konzervatív irányultságáról ismert Gyurcsány Ferencékkel. 

Forrás: Facebook

A Promenad felelevenítette, hogy Márki-Zay, Gyurcsány, valamint a DK együttműködésében semmi meglepő nincs, hiszen ennek korábban is voltak jelei. 

  • Gyurcsányné nemrég személyesen kampányolt Márki-Zay társaságában Hódmezővásárhelyen,
  • Gyurcsány Ferenc egy Magyar Narancs-interjúban dicsérte az ellenzéki városvezetőt,
  • Márki-Zay újabban gyurcsányi módszerekkel riogat és uszít a határon túli magyarokkal szemben, a külhoni választók szervezett betelepítéséről csúsztatva.