Márki-Zay újabb kudarca: Orosházán is feloszlott az ellenzéki együttműködés

Vágólapra másolva!
Újabb településen bomlott meg a látszólagos ellenzéki egység: Fetser János, a szocialisták orosházi képviselője, frakcióvezetője szerdán közösségi oldalán bejelentette, elindul Orosháza polgármesteri székéért. Hozzátette, nem magányosan vág neki a küzdelemnek, az egyéni körzetekben is indítanak jelölteket. Teljes ellenzéki szétesés a békési városban.  
Vágólapra másolva!

"Az orosházi Kossuth Kör megegyezése alapján Orosházán egyetlenegy ellenzéki polgármesterjelölt lesz, mégpedig Dr. Szabó Ervin. Emellett mind a tíz választókörzetben egy ellenzéki jelölt lesz" - ezekkel a szavakkal jelentette be Márki-Zay Péter az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére megtartott orosházi rendezvényen, hogy a jobbikos Szabó Ervin lesz az orosházi kormányellenes erők polgármesterjelöltje. Kiderült, ezúttal is csak múló állapot volt az ellenzéki egység.

Orosházán is szétestek

- ezt írta ki kedd délelőtt közösségi oldalára Fetser János, volt orosházi polgármester, MSZP-s országgyűlési képviselő. Ez azt jelenti, hogy a békési városban legalább két ellenzéki polgármesterjelölt indul ősszel, valamint két ellenzéki képviselőjelölti csapat közül választhatnak majd a szavazók. Az orosházi MSZP-frakció jelenlegi vezetője, önkormányzati képviselője nem igazán részletezte, miért váltak ki az ellenzéki együttműködésből, csak annyit írt, hogy

egy utolsó kísérletet téve a végsőkig kitartottak "a lehető legszélesebb ellenzéki összefogás" mellett, eredménytelenül.

Ezenkívül csak finoman utalgatott arra, mi okozhatta az orosházi kormányellenes erők szakítását:

  • hisszük, hogy olyan emberek összefogása hozza el a változást Orosházán, akik rátermettek, képesek a közösségükért dolgozni, bátrak és elhivatottak
  • csak szívós akarattal, felkészült, komoly és tettre kész városvezetővel lehet valóságot teremteni
  • nem érhetünk el eredményt a munkát megspórolva, fél szívvel, olcsó felszínességgel,
  • nem lehet a kicsinyes, törtető egyéni érdekeknek kiszolgáltatni a városunk jövőjét.

Úgy tűnik, ezeknek az elveknek nem feleltek meg Márki-Zayék emberei.