Az elmúlt hónapok bejegyzéseiből úgy tűnik, hogy az Erzsi macskaként grafomán ellenzéki celebbé válni akaró Homonnay Gergely az önkormányzati választásokhoz közeledve egyre jobban érzi a késztetést arra, hogy gondolatait, érdektelen mindennapjait közösségi oldalán ossza meg az őt és nőstény macskáját követőkkel. A korábban fideszes szomszédasszonya halálát kívánó homoszexuális aktivista mai bejegyzésében épp a Szent Jobb körmenetet gyalázza, szerinte ugyanis az államalapítás ünnepe alkalmából „szoknyás férfiak, szar számokat énekelve" hurcolnak körbe egy mumifikált kezet, amiről annyit tudni, hogy egy férfié volt és „ezzel maszturbált és törölte a seggét".

A nőstény macskája mögé bújva politizáló Homonnay Gergely korábban bebizonyította már, hogy finoman szólva sem szereti a Fidesz-szimpatizánsokat, ennek ékes példája, hogy tavaly nyáron idős, a kormánnyal szimpatizáló szomszédjának a halálát kívánta.  A Demokratikus Koalíció szekerét toló aktivista egy ideje elkezdett kimászni házi kedvence árnyékából. Így történhetett meg, hogy az életét a közösségi oldalán élő Homonnay az államalapítás ünnepéhez közeledve azt írta közösségi oldalán, hogy

„szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét.

A helyzet tisztázása végett a bátor megmondóember odabiggyeszti, hogy neki nincs egyébként baja a körmenettel, egyszerűen csak nem megy oda. Ennek ellenére mégis úgy érezte, hogy magasröptű gondolatait feltétlen meg kell osztania a nagyérdeművel.

A képen-amivel éles megállapítását akarta demonstrálni- a körmenet és a pride látható, ezzel vonva párhuzamot a két esemény között.

Ezek után már csak az kérdés, hogy vajon

Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció is ugyanazon a véleményen van-e,

mint az egyébként a DK áprilisi kampányfilmjében is szereplő Homonnay Gergely, vagy elhatárolódnak a gyűlöletkeltéstől és a vallásgyalázástól.