Augusztus 31-én újra Budapest Urban Games!

2019.08.19. 08:41

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül, augusztus 31-én, negyedszerre kerül megrendezésre a Budapest Urban Games-t (BUG). Az Utcalimpián mozogni vágyó emberekkel telnek meg a közterületek, utcák, parkok, grundok, bizonyítva: a város a legnagyobb sportpálya, amelynek szinte minden szegletét érdemes használni.

Az elmúlt három évben hatalmas népszerűségnek örvendett a BUG; 2018-ban az egyéni- és csapat-regisztrációk is olyan gyorsan beteltek, hogy a szervezőknek plusz helyeket kellett felszabadítaniuk. Idén a szervezők újabb rekorddöntésre számítanak, hiszen több ezer amatőr, félprofi és profi élheti át a közösségi mozgás örömét a városban.Az aktív sportközösségek újra megmérettetnek két vérbeli csapatsportágban; a grundfoci és a streetball egyaránt nekik szól, számukra kínál akciódús meccseket a Klauzál téren. 

A Budapest Urban Games népszerűsítését idén Németh Lajos, Baji Balázs és Szabó Erika vállaltaForrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad

A Budapest Urban Games célja a város sportjellegű használata, ezért fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a közel 100 városi grundra is. - mutat rá Sticzay Péter. "Jelentős részük kihasználatlan; ezen az állapoton a helyi közösségek sokat tudnak javítani. A kispályás foci rendkívül népszerű, sokan több tízezer forintot is kifizetnek egy beltéri pályáért egy órára, úgy, hogy közben konganak a városi grundok." – hívja fel a figyelmet a főszervező, hozzátéve, 4+1 fős csapatok jelentkezését várják. Az idei bajnokság szakmai partnere a Kaminokupa, az ország legrégebbi és egyben legnagyobb kispályás focibajnokságok szervezője.

A gyönyörű panorámájú Gellért-hegyen futni egyedülálló élményForrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad

A futást a gyönyörű Citadellán kerül tartják meg, idén 5,5 / 11 / 21 kilométeres távokat gyűrhetnek le a jelentkezők.

A Duna átúszása minden évben a rendezvény egyik leglátványosabb eleme, ilynkor erre az időszakra a hajóforgalmat is leállítják az érintett szakaszon, hogy a több száz érdeklődő átélhesse, milyen érzés a belváros közepén átszelni a vizet. Az idei BUG különleges sportággal bővül: a falmászás szerelmesei a lehető legizgalmasabb helyszínen, a Budai várfalon tehetik próbára tudásukat.

A BUG legújabb sportága a falmászásForrás: www.arpadkurucz.com/Kurucz Arpad

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a budapestiek szeretnek úgy gondolni a városukra, hogy az tele van egyedi élményekkel. Ha budapestiként nemcsak a sportban, hanem a városi életben is új kihívásokat keresünk, akkor a Budapest Urban Games-nél nem találunk jobb apropót."A BUG-ra való készülés és a rendezvény egyedülálló élménye ugyan egész évben építi a közösségeket, de a Dunát átúszni, vagy a páratlan panorámájú Gellért-hegyen versenyt futni – erre évente egyszer van lehetőségünk. Budapestiként kihagyhatatlan élmény így ünnepelni a várost." - mutat rá.

A Duna-átúszás az egyik legizgalmasabb lehetőség az idei BUG-on isForrás: BUG

Az Budapest Urban Games népszerűsítését idén olyan hírességek vállalták, mint Baji Balázs világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, Németh Lajos meteorológus és Szabó Erika színésznő-műsorvezető.Az esemény idén is mindenki számára ingyenes, ugyanakkor a részvétel regisztrációhoz kötött.További részletek itt és itt.