Brutálisan végezte ki kutyáját az Angliában élő magyar pár

2019.08.16. 11:39

Egy az angliai Birkenheadben élő magyar pár vascsővel ütötte, megmérgezte és megkéselte kutyájukat. Minderről fotókat is készítettek. Az elpusztult kutyát egy zsákba becsomagolva találták meg a helyiek az utcán. Az ügyet most tárgyalta a bíróság,

Az egyik legnagyobb állatvédő szervezet munkatársa is vallomást tett az üggyel kapcsolatban a bíróságon. Azt mondta, a tetem felfedezése után becsengetett a közelben lakó H. Leilához és F. Norberthez, hogy megkérdezze tőlük, tudnak-e valamit. A férfi elsőre hárított, később beismerte, hogy az ő kutyájuk fekszik a zsákban. Azt állította, hogy a kutya rátámadt.
A pár szerint azóta változott meg Luna viselkedése, hogy kölykei születtek. A férfi azt vallotta, hogy féltette Lunától az élettársa és saját életét, ezért egy vascsővel többször fejbe vágta.

A pár ezek után órákon keresztül hagyta szenvedni a kertben.

Majd Leila fagyállóval átitatott kolbásszal etette meg az állatot, remélték, hogy hamar elpusztul, de tévedtek. Az első bántalmazást követő harmadik napon végül a nő leszúrta a magatehetetlen kutyát.

Testét becsomagolták és kidobták a sikátorba. Az elvégzett állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy napokon keresztül szenvedett és kínok közt pusztult el.

Luna 12 kölykét és a telken élő kan kutyát a rendőrök elkobozták. A kiskutyák légúti betegségtől szenvedtek, de felépültek és családokhoz kerültek. A kan kutyáról még az állatvédők gondoskodnak. Az áprilisban történt bűntett ügyében most hozott ítéletet a bíróság. A párt 10–10 hét börtönre ítélték.