Bűnözők támadtak a híres Polgár-lányok apjára

2019.08.16. 12:04

A napokban elképesztő dolog történt a világhírű sakkozók, Polgár Zsuzsa, Zsófia, illetve Judit apjával, a szintén híres Polgár Lászlóval: ismeretlen bűnözők próbálták meg kisemmizni vagyonából. 

Több barátja is kérdezte Lászlótól, hogy helyrejött-e már anyagilag, azonban a népszerű sakkedzőnek

fogalma sem volt, hogy mi folyik körülötte:

„Elsőre nem is értettem, miről van szó! Aztán elárulták, hogy kétségbeesett üzenetekben kértem tőlük összegeket, és különféle postai címeket adtam meg, ahová olykor 2500 dollárt (730 ezer forint), máskor 3000 eurót (876 ezer forint) vártam elutalni" – mondta el a Borsnak Polgár László, aki elárulta, hogy igazából nincsenek pénzügyi problémái.

Később

hekkerek is rátaláltak: 

„Amikor a bankban jártam, jelezték: a hekkerek a számlámról is megpróbáltak pénzt leemelni. Azóta egy biztonsági technika alkalmazásával ezt a veszélyt kizárták" – mondta, majd hozzátette, hogy

valaki feltörte a számítógépét,

ám nem biztos benne, hogy ugyanazok voltak, akik a számlájáról akartak pénzhez jutni. Viszont több pótolhatatlan anyagot, írásokat és családi fotókat is loptak el tőle. „Az elkövetőre van egy tippem: egy szakértő azt ajánlotta, 200 dollárért feltörhetetlenné teszi a rendszert. Nemet mondtam neki. Esetleg így állt bosszút rajtam, nem tudom" – mondta.

Polgár László még meggondolja, hogy értesítse-e a rendőröket az esetről.