Bepereli az iskolát egy anya, mert fiát majdnem megfojtotta egy diáktársa

Vágólapra másolva!
Élete végéig gondozásra szorul az a Los Angelesi fiú, akire két évvel idősebb diáktása rátámadt és kis híján megfojtotta. Az anya kártérítést követel az iskolától, amiért nem ügyeltek fia épségére, és nem léptek közbe annak ellenére sem, hogy szemtanúi voltak a támadásnak. 
Vágólapra másolva!

Egy Los Angeles-i iskolában támadt rá egy 12 éves fiúra 14 éves, agresszív diákrársa 2018 januárjában.

Először gyomron ütötte, majd fojtogatni kezdte, mindeközben végig a falhoz szorította. Az iskola biztonsági kamerája is rögzítette az esetet.

Az esetről videót készített az iskola biztonsági kamerája, amin tisztán kivehető, hogy a fiatalabb diák még azután is nehezen lélegzett, hogy a támadó elengedte.

A fiú aznap többször elájult, és epilepsziaszerű rohamot kapott. Az orvosok kiderítették: maradandó agy-és gerinckárosodást szendvedett,

ezért élete végéig felügyeletre szorul.

A fiú anyja hétfőn beperelte az iskolát,

mert szerinte egyáltalán nem foglalkoztak a fia épségével és hogylétével az eset után.

- mondta a család ügyvédje Ben Meiselas, aki egyetért az anya véleményével, szerinte is elfogadhatatlan, ami az iskolában történt.

Mindezt le sem tagadhatják, mert a felvételen is látszik, hogy

az iskola egyik dolgozója elsétált a verekedők mellett, rájuk is pillantott, majd közönyösen továbbhaladt,

pedig láthatta volna, hogy a fojotgatott fiú majdnem belehalt. De nem jutott volna eszébe, hogy lekísérje az iskolaorvoshoz.

Az iskola csak fél órával az eset után értesítette a mentőket, amikor már a kisfiú anyja is bent volt. A tanárok először nem akarták elmondani a nőnek, hogy egy másik fiú fojtogatta a fiát. A 14 éves kamasz már híres volt az iskolában agresszív és arrogáns viselkedéséről, a vezetőség mégsem tett ez ellen semmit - írja a NBC News.

Az asszony azt mondta,

nem akarja, hogy vádat emelójenek fia támadója ellen, beérné azzal is, ha eltanácsolnák az iskolából.

Viszont a fia egészségének veszélyeztetése miatt az iskolától kártérítést követel.