Kétórás koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar Siófokon augusztus 20-án

100 tagú cigányzenekar
Vágólapra másolva!
Augusztus 16-20. között rendezik meg a nyári szezon legfontosabb siófoki fesztiváltját, a Bor és Kenyér Ünnepét a Balaton legnagyobb tűzijátékával és számos sztárfellépővel, köztük a 100 Tagú Cigányzenekarral. Az ötnapos, ingyenes fesztiválon az esti koncertek mellett kézművesek és gasztroárusok is várják a látogatókat a siófoki Hajóállomáson.
Vágólapra másolva!

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep köré szerveződő siófoki Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb eseménye, amelyre 2018-ban több tízezer vendég látogatott ki. A fesztivált idén is a hosszú hétvégére időzítve, augusztus 16-20. között rendezik meg - írja a Hello Siófok.

A Bor és Kenyér Ünnepének első napján, pénteken a siófoki Blokk együttes zenél majd. Szombaton már két koncertet is tartanak: fellép A Dalban feltűnt Hajdu Klára jazzénekesnő, majd a díjnyertes szaxofonos Zolbert és Takács Nikolas közös koncertjét hallgathatja meg a közönség.

A vasárnapi nap fő fellépője Czutor Zoltán zenekara, a Belmondo lesz, előttük a siófoki Jazzmin játszik.

Hétfőn először a Tolna megyéből érkező Tamási Koncert-Fúvószenekar ad koncertet, akiket ifj. Andorai Péter és zenekara, az Elvis-feldolgozásokat játszó Andorai Péter & The Graceband követ majd.

A fesztivál utolsó napja, augusztus 20-a a hagyományok jegyében telik majd.

A programot a Balaton Táncegyüttes néptáncműsora indítja 16 órakor, ezután következik a tradicionális kenyér- és borszentelés a történelmi egyházak képviselőinek, illetve a város vezetőinek jelenlétében.

100 Tagú Cigányzenekar Forrás: facebook/100 tagú cigányzenekar

Utána táncházzal lehet hangolódni az estére, hiszen a tavalyi óriási sikerre való tekintettel idén is a 100 Tagú Cigányzenekar ad kétórás, ünnepi koncertet Siófokon.

A koncert után, 21:00 órától pedig a Balaton legnagyobb tűzijátéka következik.

A tűzijátékot a BAHART jóvoltából a Balatonról is lehet majd nézni, hiszen augusztus 20-án Siófokról is indulnak tűzijátéknéző buli- és sétahajójáratok.