Hosszú hétvége: forgalomkorlátozások, lezárások Budapesten

augusztus 20-i előkészületek
Az augusztus 20-i rendezvények miatt ideiglenesen lezárt Clark Ádám tér 2019. augusztus 17-én.
Vágólapra másolva!
Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt is lezárhatnak - közölte a rendőrség a honlapján.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

Pénteken 0 órától jövő szerda reggel 6 óráig lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret, az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot, az Attila utat a Döbrentei tértől az Apród utcáig, az Apród utcát, a Döbrentei utcát, a Clark Ádám teret.

Az augusztus 20-i rendezvények miatt ideiglenesen lezárt Clark Ádám tér 2019. augusztus 17-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Péntek este 10 órától jövő szerda reggel 6 óráig zárják le a Clark Ádám teret, az Alagút utcát az Attila úttól az Alagútig, az Alagutat, a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig és a Ponty utcát a Fő utcától a Kapucinus utcáig.

Szombaton 0 órától jövő szerda délig lezárják az Erzsébet híd északi járdáját a gyalogosforgalom elől, illetve a buszsávot.

Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik az Erzsébet hídon 2019. augusztus 17-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Vasárnap hajnali fél 5-től jövő szerda délig lezárják a Lánchíd északi járdáját a gyalogosforgalom elől.

Augusztus 20-án, kedd reggel 7 órától szerda reggel 6 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Bertalan Lajos utcától az Üstökös utcáig, valamint a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Margit híd északi felhajtóig.

Szintén kedd délután 5 órától este 11 óráig lezárják a Lánchidat a gyalogosforgalom elől, továbbá este 6 órától este 11 óráig az Erzsébet hidat a gyalogosforgalom elől.

Mindemellett kedd este 7 órától este fél 11-ig lezárhatják a Margit híd - Szent István körút - Bajcsy Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Kelenhegyi út, Szirtes utca - Sánc utca - BAH-csomópont - Alkotás útja - Széll Kálmán tér - Margit körút - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt területeket. Továbbá a Szent Gellért felső rakpart - Döbrentei tér - Hegyalja út - Sánc utca - Szirtes utca - Kelenhegyi út - Kemenes utca - Bartók Béla út - Szent Gellért tér által határolt területeket.

Gyalogosok az augusztus 20-i rendezvények miatt ideiglenesen lezárt Lánchídon 2019. augusztus 17-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az érintett területeken péntektől több helyen megállási tilalom is életbe lép.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.