Imaláncot hirdetett Azbej Tristan a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, a Szent Jobb körmenetet, illetve Szent István királyt néhány napja ocsmány módon szidó Homonnay Gergelyért. Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az ellenzék magyargyűlölő, saját macskája nevében írogató Gyurcsány-fanatikus vezére most épp a Szent Jobb körmenetről és Szent István királyról mocskolódott. Egészen pontosan az írta bejegyzésében, hogy szerinte az államalapítás ünnepe alkalmából „szoknyás férfiak, szar számokat énekelve" hurcolnak körbe egy mumifikált kezet, amiről annyit tudni, hogy egy férfié volt, és „ezzel maszturbált és törölte a seggét". Ezt Azbej Tristan, a KDNP-s államtitkár sem hagyhatta szó nélkül, és keresztény válaszként imaláncot hirdetett a magyargyűlölő provokátorért.

Azbej Tristan az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár egy bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amelyen imaláncot hirdetett a nőstény macskája nevében író, nemzetellenes DK-s provokátor, Homonnay Gergelyért. 

Budapest, 2017. október 13. Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapján Budapesten 2017. október 13-án. A világ számos térségében tapasztalható keresztényüldözésről szóló konferenciát az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezte. MTI Fotó: Kovács AttilaForrás: MTI/Kovács Attila

Az államtitkár bejegyzésében arról írt 

Én érzem magam kínosan, hogy Gergely miatt ennyire vissza kell mennem az időben, de arra még a csattogós lepkék és a játszóterek által meghatározott életszakaszomból emlékszem, hogy a csúfolkodót azzal lehetett legjobban helyére rakni, ha az ember nem húzta fel magát rajta. Ma ezt így mondjuk: ne etesd a trollt." 

Azbej Tristan így folytatta a gyalázatos megnyilvánulásra reagáló bejegyzését: szemben a modernkori militáns liberálisokkal, mi elítéljük ugyan az emberek gonosz tetteit, de magukban az emberekben a Jóisten tükörképét látjuk." 

Az államtitkár arról is ír, hogy a politikai hivatását arra tette fel, hogy a közösségért, akikért dolgozik, jót tegyen, de arra is - folytatta -, hogy az, amit Homonnay képvisel, odakerüljön, ahova való: az eszmetörténet szemétdombjára. 

Homonnay Gergely és Erzsi a macskaForrás: --

Végezetül így ír Azbej Tristan: Másrészt viszont, Gergely, látom benned is a Jóisten hasonlatosságára teremtett embert, és ez arra indít, hogy minden cinizmus, leereszkedés, kommunikációs kunszt vagy rossz szándék nélkül elmondjak érted egy imát, és erre kérjek másokat is: 

Íme az államtitkár teljes bejegyzése: