Félbeszakadt a cirkuszi előadás, mert az oroszlán belegabalyodott a hálóba

2019.08.17. 17:55

Rendkívüli esemény zavarta meg a szegedi Auchan áruház mellett felállított Eötvös Cirkusz péntek esti műsorát. Az oroszlánszám végén az egyik oroszlán belegabalyodott a védőhálóba - számolt be a Délmagyar.hu.

A portál szerint az egyik olvasójuk arról számolt be, hogy este fél 9 körül félbe kellett szakítani a cirkuszi előadást, mert elszabadult az egyik oroszlán. Állítólag a vadállatot sikerült megfékezni, de a nézők között kitört a pánik, és elkezdtek kimenekülni. Mint kiderült, biztonsági okokból valóban kiürítették a sátrat, és az előadás nem folytatódott. 

A Eötvös Cirkusz illetékese szerint szó sincs arról, hogy pánik tört volna ki az oroszlánok miatt a sátorbanForrás:Facebook/ Eötvös Cirkusz New Page by Susy Eötvös

Szó sem volt elszabadult oroszlánról és pánikról. A produkció végén, amikor mennek ki az állatok egy hosszú, hálós szakaszon futnak keresztül, és túl gyorsan szaladtak. Párzási időszak van, és amikor az egyik utolérte a másikat, az bepánikolt, és belegabalyodott a hálóba. Nem tudtuk folytatni a műsort, de a protokoll szerint ilyenkor amúgy is ki kell üríteni nézőteret  - nyilatkozta később az Eötvös Cirkusz illetékese a lapnak, aki hozzátette, hogy a rendkívül szigorú biztonsági szabályoknak köszönhetően a nézők nem voltak veszélyben. 

A nőstény oroszlánnak sem esett baja, kiszabadították a hálóból, majd megvacsorázott. 

Az előadásból állítólag csak 20 perc maradt el, de a nézőket azért meghívták egy másik előadásra.