A kétszínű balliberális médiumok szerint Brüsszelnek lehet köszönetet mondani, a magyar államnak nem

2019.08.17. 12:14

Már megint ferdít a kétszínű balliberális sajtó. Most épp azt próbálják meg "felháborító újdonságként" tálalni, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség előírja, hogy amennyiben a kormány támogatásából valósul meg egy több mint 100 milliós beruházás, akkor az Ügynökség arculati útmutatója szerint tájékoztatni kell plakáton a közvéleményt, hogy kinek a támogatásából valósult meg a beruházás. Nos, el kell keserítsük a kétszínű, feledékeny balliberális sajtót, mert ez nem a "gonosz" magyar kormány találmánya, hanem az Európai Unió által is alkalmazott és elvárt megoldás valamennyi EU által finanszírozott projekt esetében. Amivel persze 15 év alatt semmi baja nem volt a Brüsszel irányába mindig hízelgő balliberális sajtónak.

A 24 és a 444 nevű Soros-blog cikkével szemben a valóság ugyanis az, hogy a Kisfaludy Program kedvezményezetti arculati kézikönyve az Európai Unió Széchenyi 2020 kedvezményezetti arculati kézikönyve alapján készült, így a támogatott beruházásoknál elhelyezendő tájékoztató táblák tartalma is ahhoz igazodik. 

Forrás: Origo

Így az uniós forrásokból támogatott beruházásoknál, az Európai Unió előírásának megfelelően eddig is az volt az elvárás az arculati kézikönyvnek megfelelően, hogy ki kellett írni, hogy „Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.",  a kizárólag hazai forrásból megvalósuló beruházásoknál pedig ehhez hasonlóan a „Köszönjük Magyarország Kormánya támogatását." mondat feltüntetése szükséges. Ebben semmi különös nincs, sőt nem is magyar sajátosság. 

Kötelező előírásForrás: Európai Unió Széchenyi 2020 Arculati Kézikönyve

A fenti esetben semmi meglepő nincs, csak egy újabb megnyilvánulása a balliberális kétszínűségnek. 

Hiszen valamennyi EU-s országban óriásplakátokon jelzik, hogy az Európai Unió és a kormány mennyi pénzzel támogatta az adott projektet, majd annak végeztével kiírják azt is, hogy a projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg. Azzal persze semmi baja nincs a balliberális, ellenzéki sajtónak, és 15 év alatt - mióta hazánk az EU tagja - egyszer sem volt, hogy Brüsszelnek kellett óriásplakáton megköszönni egy-egy projektet.