Útfelújításokra és közösségi szolgáltatásokra szolgál a Magyar falu program

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vágólapra másolva!
A vidéki utak felújítására és a falusi közösségi szolgáltatások javítására 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre a jövő évi költségvetésben, és a kormány szándéka szerint a következő években is hasonló összegeket biztosít erre a célra - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton a Zala megyei Kiskutason.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely a település napján tartott köszöntőjében arról beszélt, hogy

a Magyar falu program célja a következő években a falusi létforma népszerűsítése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Soós Lajos

- mondta a miniszter, aki hozzátette: A következő évi költségvetésben ezért útfelújításra és a falusi közösségi szolgáltatások javítására is 75-75 milliárd forint áll rendelkezésre, és az a cél, hogy hasonló összegeket biztosítsanak 2021-ben és 2022-ben is.

Kiskutas 2006, a jelenlegi független polgármester, Halász Gábor megválasztása óta eltelt időszakát, és a tavaszi európai parlamenti választások eredményét értékelve Gulyás Gergely kitért arra, hogy az egykori kormányzó erő, az MSZP mint ellenfél már nincs a pályán.

- fogalmazott a miniszter.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Magyar falu program zalai vetületeivel kapcsolatban egyebek közt arról beszélt, hogy

jelenleg 170 milliárd forintos költséggel épül a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út.

Ezenfelül Zala megyében mintegy 90 milliárd forint kellene arra, hogy a három, vagy még több számjegyű mellékutakat is fel tudják újítani.

Halász Gábor beszédében említést tett arról, hogy fél éve lett a település a székhelye a Strokeinfo Alapítványnak. Ezzel a szervezettel közösen Kiskutason egy új intézményt, rehabilitációs központot szeretnének létrehozni a stroke túlélők számára.