Szétesett a gyöngyösi ellenzék, még mindig nincs polgármesterjelöltjük

Vágólapra másolva!
A napokban a gyöngyösi kormányellenes erők egy része bejelentette, megszületett az összefogás - csakhogy ez közel sem igaz. Már csak azért sem, mert még mindig nincs közös polgármesterjelöltjük, ráadásul az LMP-t is kigolyózták a megállapodásból.
Vágólapra másolva!

Pénteken sajtótájékoztató keretében jelentették be a gyöngyösi Jobbik, MSZP, DK és Momentum politikusai, hogy megszületett az összefogás, közös jelöltet indítanak a városnak mind a tíz körzetében. A pártok megjelent képviselői a leosztást is ismertették: a Jobbik 5, a szocialisták 3, míg Gyurcsány Ferencék és Fekete-Győr Andrásék 1-1 jelöltet indíthatnak októberben. Mostanában nemegyszer előfordult ezeken a bejelentő alkalmakon, hogy a kormányellenes erők két fokkal optimistábban vázolták helyzetüket, mint ami indokolt lenne. Így volt ez a heves megyei településen is, ahol

  • továbbra sincs közös ellenzéki polgármesterjelölt;
  • az LMP-t kihagyták a megállapodásból. Kérdés, hogy ezek után politikusaik elindulnak-e párt, vagy civil színekben.

Mint ismert, kevesebb mint két hónap van hátra az önkormányzati választásig, ennek ellenére a hevesi településen még mindig három politikus neve kering lehetséges ellenzéki polgármesterjelöltként. Portálunk elsőként számolt be róla, hogy a várost 13 éven keresztül vezető, a szocialista pártból tavaly kilépő Hiesz György júniusban jelezte, újra megcélozza a városvezetői széket. Nem sokkal utána a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület (VAGY) jelentette be, hogy közös ellenzéki polgármesterjelöltként indítaná az LMP helyi elnökét, dr. Lukács Zoltánt. Még mindig nincs vége a sornak: helyi pletykák szerint sokan Magda Sándor egykori rektort és képviselőt szeretnék a gyöngyösi ellenzék polgármesterjelöltként látni. A Kékes Online úgy értékelte a politikuskeringőt, hogy nehéz lesz olyan megoldást találni, ami a szavazóknak is megfelel majd.

Éles bírálat az egykori párttársaktól

A kormányellenes erők körében sem aratott osztatlan sikert az ellenzéki négyes összeállása. Két jobbikos képviselő, Kovács Zoltán és Bús Árpád Zsolt egy bejegyzés alatt mondták el véleményüket a sikeresnek nem mondható megállapodásról. Mindketten a Jobbik színeiben szereztek mandátumot 2014-ben, azonban a belső feszültségek hatására kiléptek a pártból, így jelenleg függetlenként végzik munkájukat a testületben.

- írta Bús, utána nem sokkal pedig Kovács nevezte szégyennek a paktumot.

Forrás: Facebook