Hétfőn terelésekre kell számítani Merkel soproni látogatása miatt

ORBÁN Viktor; MERKEL, Angela
Berlin, 2018. július 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár találkozója Berlinben 2018. július 5-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Terelésekre kell számítani Sopronban hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatása miatt - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Mint írták, Pintér Sándor belügyminiszter a Terrorelhárítási Központot jelölte ki a hétfőn Sopronba érkező Angela Merkel német kancellár és delegációjának biztosítására.

Hozzátették, hogy a nemzetközileg védett személy soproni tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan - várhatóan 7 és 16 óra között -

Sopron Várkerületben, valamint a városba vezető, illetve onnan kivezető útvonalakon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kerül sor.

Az útvonal-korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Sopronban közlekedőket - írták.

A TEK közölte azt is, az esetlegesen előforduló kényelmetlenségek miatt a közlekedők megértését, türelmét kérik és köszönik.

Orbán Viktor a határnyitás 30. évfordulójáról Angela Merkellel együtt emlékezik meg hétfőn Sopronban Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Harminc éve, 1989. augusztus 19-én rendezték meg a Fertő tó mellett az úgynevezett páneurópai pikniket, az ebből az alkalomból ideiglenesen megnyitott osztrák-magyar határon több száz NDK-állampolgár jutott át Ausztriába.

A határnyitás 30. évfordulójáról Angela Merkellel együtt emlékeznek meg hétfőn Sopronban. A német kormányfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ökumenikus istentiszteleten vesz részt és beszédet mond a soproni evangélikus templomban, majd egy ebéd keretében kétoldalú megbeszélést folytatnak.