Lendületben az ellenzéki álhírgyár, most Budapestről hazudtak

2019.08.19. 14:31

Újabb ellenzéki fake news-gyár bukott le azzal, hogy teljesen valótlant írt a főváros gazdasági helyzetéről. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a mostani vezetés 2010-ben 188 milliárd forint adósságot örökölt, melyet még a BKV 80 milliárd forintos adóssága, valamint jelentős ingatlan-vagyonvesztés is fokozott. Azonban mára a főváros működése stabil és kiegyensúlyozott, az adósságállománya felére csökkent. A BKV adósságállományát is felszámolták.

A főváros adóssága az év elején elérte a 80 milliárd forintot, az idei költségvetés szerint ez akár 75 milliárd forinttal is nőhet, vagyis megkétszereződhet – írta korábban az ellenzéki lap. Mindezzel kapcsolatban a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, a Népszava rosszindulatú, nyilvánvalóan a választási kampány közeledte által inspirált cikkében megfogalmazott állítások helyett a valóság a következő:

A Tarlós István által irányított városvezetés 2010-ben 188 milliárd forint adósságot örökölt, melyet még a BKV 80 milliárd forintos adóssága, valamint jelentős ingatlan-vagyonvesztés is tetézett. A főváros működése stabil és kiegyensúlyozott, az adósságállománya felére csökkent. A BKV adósságállományát is felszámolták.  Hitelfelvételre csakis hosszú távú fejlesztések finanszírozására van szükség, amelyet az EIB is szívesen finanszíroz – közölte a hivatal.

Forrás: City and Gym Budapest / Facebook.com

Ez az átlátható pénzügypolitika tette lehetővé a vízművek visszavásárlását, a közösségi közlekedési fejlesztéseket, a megvalósult városfejlesztési projekteket és azt, hogy Budapest élhetőbb várossá vált, amit nemzetközileg is ismételten elismernek. Ugyanakkor ezen megbízható gazdálkodás hiánya vezet oda, hogy a Karácsony Gergely vezette Zugló súlyos mindennapos működési problémákkal küzd, melyet csak működési célú hitel felvételével tud tovább görgetni – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.