A választónak valóban megadatik a lehetősége a döntésre

2019.08.19. 08:17

Gaál Gergely, a KDNP kommunikációs vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a helyhatósági választásokról, az ellenzékről is beszélt.

A nyári szabadságolások, a kánikula ellenére már zajlik a felkészülés az őszi helyhatósági választásokra, annak a kampányára. A politikus értékelte az ellenzéket, mint megjegyezte, ezen pártok részéről, elsősorban a fővárosban van egyfajta megmentő várás, mert mindig találnak egy-egy személyt, akiről úgy vélik, ő képes lehet megmenteni az egyébként rendkívül nehéz helyzetben lévő ellenzéket. Úgy vélik, hogy az éppen aktuális egy ember segítségével zárkózhatnak fel a kormánypártokhoz, bár az elmúlt évek éppen ennek az ellenkezőjét mutatták meg – tette hozzá.

Gaál Gergely arra a felvetésre, mely szerint azokon a településeken, ahol nem sikerült megvalósítani az ellenzéki összefogást, az a Fidesz-KDNP szervezkedése miatt alakult így, azt válaszolta, sokkal egyszerűbb a saját gyengeségeket egy másik erőre fogni. Mint kifejtette, az ellenzéknek jó jelöltekkel kéne valódi politizálást folytatni, alternatívát felmutatni, de ilyeneket ne tudnak.

Mindezekkel szemben áll a Fidesz-KDNP kormány kilenc éves munkája, a gazdaság erősödése, a családok támogatása, rengeteg területen érezhető, hogy Magyarország dolgai jó kezekben vannak. Mindez a konjunktúra az önkormányzatok esetében is fontos, hiszen az egyes településeken is azt lehet tapasztalni, mint az ország egészében. A kisebb településeken leginkább független jelöltek indulnak, de nagyobbakban, a megyei jogú városokban, Budapesten, a fővárosi kerületekben már számít a pártpolitikai kötődés, ami jó, mert a választók látják, az egyes jelöltek mögött milyen szervezet áll. Ez az adott település érdekérvényesítő ereje szempontjából nem lényegtelen.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.