A gyanú szerint az utcán támadta meg idős áldozatait az a fiatalkorú, akinek ma rendelte el a letartóztatását a Miskolci Járásbíróság.

Bár a pontos életkorát nem írta meg a Miskolci Járásbíróság az Origónak küldött közleményben, de az biztos, hogy még nincs 16 éves az a fiatal, aki az egyik társával együtt augusztus 17-én, szombaton, Miskolcon a Thököly utcán megszólított egy idős embert. Dohányt, aztán pénzt kért tőle. Mivel a kiszemelt áldozat megtagadta a kérést, kitépték a kezéből a táskát és elszaladtak vele. 

Másnap ugyanebben a városban a Rácz Ádám utcán támadott meg egy idős asszonyt ugyanaz a fiatal. Éppen egy lépcsőházba akart bemenni a nyugdíjas, amikor

a rabló megragadta a vállán lévő táska pántját és többször megrántotta.

Amikor kiszemelt áldozata a földre zuhant, a gyerek a táskában lévő 15 ezer forinttal, az irataival és személyes tárgyaival elszaladt. Az asszonynak eltört az alkarja.

A fiatallal szemben rablás, kifosztás, testi sértés és okirattal visszaélés miatt indult eljárás, mely cselekmény a tizenhatodik életévét be nem töltött fiatalkorú esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

"Tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől félve a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; a még ki nem hallgatott társával összebeszélve veszélyeztetné a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság a felsorolt okok miatt a gyanúsított letartóztatását rendelte el, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik" - írták.