Általános iskolai tehetségkutató indul Szörényi Levente vezetésével

Tied a világ Szörényi Levente Tied a világ! című zenés darab sajtópróbája
Tied a világ! című zenés darab sajtópróbája
Vágólapra másolva!
Általános iskolai zenés színházi tehetségkutató verseny indul szeptembertől, melynek célja újraértelmezni és megújítani a magyar rocktörténelem legfontosabb darabját, az István, a királyt. A tanárokat és a diákokat elismert művészek mentorálják majd a projekt során, többek között az István, a király zeneszerzője, Szörényi Levente, aki exkluzív interjút adott az M5-nek.
Vágólapra másolva!

Szörényi Levente Kossuth-, és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenész és szövegíró Bródy Jánossal közösen írta meg a legendás rockoperát, az István, a királyt. Most erre alapozva új oktatási projekt indul szeptembertől: egy online videótehetségkutató verseny, A nevező diákoknak a rockopera egy részletét kell előadniuk. A cél, hogy a darab elmélyítse tudásukat a magyar történelemről.

- mondta el Szörényi Levente az M5-nek. A zenés színpadi darab előadása lehetőséget nyújthat a fiataloknak az önmegvalósításra, miközben a történet feldolgozásával aktualizálhatják annak üzenetét. A tanárok és a diákok munkáját pedig olyan neves művészek mentorálják majd, mint maga a szerző.

Szörényi Levente Fotó: Polyák Attila - Origo

Szörényi Levente bízik abban, hogy a végeredményt elő is tudják majd adni valahol, akár a Budapest Sportarénában.

Szörényi Levente több olyan színpadi darab szerzője, melynek központi témája a magyarság története és nemzeti öntudat. Ilyen például az Atilla - Isten kardja, a Veled, Uram! és az Árpád Népe.

Szörényi Levente az interjúban azt is mondta, hogy hatványozottan feladata minden gondolkodónak, politikusnak, hogy tartsa a lelket a népben, amely

Ez az örökség a nyelv, amelyet nem lehet akárhogy átadni.