Tíz autót tört fel egy 17 éves, kaposvári fiú rokonai buzdítására

Vágólapra másolva!
Sorra törte fel az autókat Kaposvár utcáin egy 17 éves kamasz. A csomagartókból több millió forintot és alkoholos italokat vitt magával. Rokonai ahelyett, hogy megállították volna, csatlakoztak hozzá. A fiú nagybátyja maga is többszörösen büntetett előéletű. 
Vágólapra másolva!

A 17 éves fiú nem szeretett tanulni, arra is volt péda, hogy évet kellett ismételnie az iskolában. Élen járt viszont a bűnözés minden formájában. 2018 novemberében őrizetlenül hagyott autókat kezdett feltörni, ahonnan pénzt és értékes tárgyakat vitt magával.

Bár az első három alkalommal pénzt nem talált, csak egy üres pénztárcát, a negyedik kocsiban már hatmillió forint és 1050 euró is volt,

amit azonnal zsebre vágott és elszaladt.

Otthon szétosztotta a anyja és többszörösen büntetett előéletű nagybátyja között, akik tudták ugyan, honnan van a pénz, de. falaztak a neki

A családtagok költeni kezdtek. Házat, bútorokat, ékszert és kocsit vettek belőle, a maradékot pedig szétosztották a rokonok között.

A fiú a sikeren felbátorodva tovább folytatta, amit elkezdett,

decemberig még 6 autót tört fel, az egyikben több üveg minőségi szeszes italt talált, közel 140 ezer forint értékben.

Aztán "szinten lépett." Januárban a testvérével együtt már egy bezárt siófoki étterembe tört be. Az ügyészség a fiú és testvére számára javítóintézeti nevelést, az anyjának felfüggszetett börtönt, nagybátyja számára pedig letöltenő börtönbüntetést javasolt - olvasható az Ügyészség oldalán.