Lopáson érték a Momentumot Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Nemes egyszerűséggel ellopta az Élhető Erzsébetváros Egyesület szlogenjeit a Momentum Mozgalom a VII. kerületben. A viccpártnak nem ez az első furcsa lépése a városrészben, mivel korábban még hangzatosan kiálltak a bulinegyedben a korlátlan nyitvatartás mellett, míg mostanra ők is az ellenzők táborában landoltak. Erzsébetvárosban egyébként teljes az ellenzéki káosz, mivel az Európai Parlamentből kigolyózott Niedermüller Péter mellett az ellenzéki oldalon ringbe száll Hunvald György és Moldován László is. 
Vágólapra másolva!

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület (EEE) nemrégiben vette észre, hogy a Momentum nevezetű viccpárt helyi jelöltjei gyakorlatilag lemásolták az egyesület korábbi üzeneteit. Az EEE szerint a Momentum egy laza mozdulattal lenyúlta a civilek szlogenjeit.

- tették fel a kérdést. Az erről szóló videó itt tekinthető meg.

Az egyesület arra is felhívta a figyelmet, hogy a Momentum a bulinegyed kapcsán korábban ellenezte az éjféli zárást, most pedig a kampány miatt már támogatják. „Be kell vezetni az éjféli zárórát, amely alól csak nagyon szigorú, a lakosságot védő feltételeknek megfelelni képes szórakozóhelyek kaphatnának felmentést” – hirdetett programot Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, belső-erzsébetvárosi momentumos jelölt. Ez azért érdekes, mert a 2018-as népszavazáson a Momentum volt az egyetlen párt, amelyik a bulinegyed mellett foglalt állást.

Teljes ellenzéki káosz Erzsébetvárosban

Erzsébetvárosban egyébként már hetek óta áll a bál az ellenzéki oldalon. A korábban jogerősen börtönbüntetésre ítélt, exszocialista Hunvald György augusztus 5-én közölte, hogy független jelöltként elindul a polgármesteri posztért. Az egykori LMP-s Moldován László pedig augusztus 7-én jelentette be, hogy az Élhető Erzsébetváros Egyesület és a Puzsér Róbert főpolgármester-jelölthöz köthető Állampolgárok a Centrumban Egyesület elnevezésű civil szervezet jelöltjeként indul, és

akit elvileg, a Jobbikot leszámítva, valamennyi ellenzéki párt támogat. Nem mellesleg mind Hunvald, mind Moldován bejelentették, hogy az egyéni választókerületekben is indítanak önkormányzati képviselőjelölteket.