A Budapesten megrendezett 15. Európai Maccabi Játékok jelentőségét és eredményeit méltatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött, és amelyben megköszönte az Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényének megszervezéséhez nyújtott kormányzati partnerséget és támogatást - mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megcsináltuk azt, amit a magyar kormány támogatása nélkül soha nem tudtunk volna megtenni. Megrendeztük a 15. Európai Maccabi Játékokat - kezdte a levelét Heisler András. Európa legnagyobb tömegsport-rendezvényén vagyunk túl, s mindnyájan büszkék lehetünk erre - miniszterelnöktől, sportolóinkon keresztül, önkénteseinkig.Külön kiemelte a rendezvény biztonságát, a Ludovika Campus XXI. századi komfortját, a rendelkezésre bocsátott források erejét és a budapesti polgárok türelmét. 

Száz érmet, közte 49 aranyat nyert a magyar csapat a 15. Európai Maccabi Játékokon.Forrás: emg2019.hu

Heisler András szerint láthatóvá vált, hogy a sport képes olyan közösségi élményt nyújtani, ami segítség lehet a történelem során többször derékba tört magyarországi zsidóság jövőjének építésében.

Hozzátette, hogy a zsidó sportközpont megvalósításában szeretnének a kormány partnere lenni.
Mint írta: vendégül láttak 2300 zsidó sportolót, akik több mint húsz sportágban versenyeztek. A magyar zsidó sportolók összesen 49 aranyérmet szereztek, ami - mint írta - a minden idők legsikeresebb Európai Maccabi Játékoknak mondott versenyén minden idők legsikeresebb magyar szereplését jelentette.

A Mazsihisz elnöke is megnyerte a Maccabi VAC csapat tagjaként az 1500 méteres férfi szenior gyorsúszást.

"Büszkék vagyunk erre" - jelentette ki Heisler András, aki a Mazsihisz nevében megköszönte a kormány partnerségét és támogatását.