Migránsokkal zsúfolt kisteherautót fogtak el az észak-macedón határőrök

Vágólapra másolva!
Negyvenöt migránst találtak egy kisteherautóban az észak-macedón határőrök a szerb határ közelében csütörtökön - közölte a macedón rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint

a migránsok Görögországból érkeztek a délszláv államba embercsempészek segítségével, és Szerbián keresztül akartak továbbmenni Nyugat-Európába.

A hatóságok a kisteherautó

észak-macedón sofőrjét letartóztatták, míg a pakisztáni, afgán és szíriai illegális bevándorlókat a gyevgyelijai befogadóközpontba szállították,

ahonnan Görögországba küldik őket vissza.

Az idei esztendő első felében több mint tízezer illegális bevándorlót fogtak el Észak-Macedóniában. A migránsválság

2015-ben tetőzött, amikor a becslések szerint több mint egymillió illegális bevándorló haladt át az országon.

Magyarországon is ebben az időszakban történt tragédia, amikor is 2015 augusztusában 71 migránst zsúfoltak be egy szellőzés nélküli teherautóba. Mind meghaltak, megfulladtak, köztük gyerekek is. A nemzetközi bűnszervezet 2015 februárja és augusztusa között 31-szer, összesen 1200 embert juttatott illegálisan Nyugat-Európába, emberek szállítására alkalmatlan, zárt, levegőtlen furgonokba zsúfolva. Az utolsó alkalommal történt a tragédia.

A migránsútvonalon fekvő országok azóta szigorítottak határvédelmükön, a Közel-Keletről és Afrikából érkezők azonban továbbra is igyekeznek bejutni az Európai Unió országaiba.