Az ellenzék már a külföldi segítségre sem számíthat

2019.08.22. 14:44

Az ellenzék külföldről várja a segítséget, mert belföldön sikertelenek – mondta Farkas Örs a Karc FM-ben. A politológus kitért arra is, hogy az ellenzék több mint tíz éve nem nyert országos szintű választást, ezért egyre frusztráltabbak, ami a stílusokon is meglátszik.

Továbbra is sikertelenek az ellenzékiek belföldön, ezért a segítséget külföldről várják Farkas Örs szerint, ezért reménykedtek abban, hogy Angela Merkel német kancellár a hazai önkormányzati választás előtt majd kritizálni fogja a kormányt, és ebből ők 

politikai tőkét kovácsolhatnak. 

A vártak ellenére Merkel a két ország közötti gazdasági és politikai kapcsolatait méltatta. A politológus emlékeztetett, hogy Berlin és Budapest viszonya már régóta kiegyensúlyozott, a migrációs válság idején ingott meg csupán, ami már rendeződni látszik. Emiatt van kétségbeesve az ellenzék Farkas Örs szerint, mert magukra maradtak, és 

nem számíthatnak a külföldi segítségre. 

A magyar ellenzék 2006 óta nem nyert országos szintű választást, ami miatt egyre frusztráltabbak, ami a stílusokon is meglátszik, továbbá a belpolitikai kérdéseket nem tudják megoldani, ami miatt folyton külföldről várják a segítséget. 

A nemzetközi támogatásért az ellenzék bármire hajlandó 

– hangsúlyozta Farkas példaként említve, hogy legutóbb ezért nem támogatta az ellenzék a kormánypárti magyar jelölteket az uniós bizottságok alelnöki pozícióira. Az effajta viselkedés egyébként sem áll távol az ellenzéki módszerektől, hiszen a rendszerváltás előtt is hasonlóan járt el az elődpárt. A politológus emlékeztetett: 

az MSZMP mindig úgy működött, hogy ha valamit nem tudtak megoldani, akkor jött a nagy kommunista testvér, – ennek példája 1956 is, – és most szintén hasonló a helyzet. Magyarország most az unióhoz tartozik, így azt várják, hogy a segítség majd Brüsszelből érkezik. 

Szilárd politikai beállítottság nélkül nem lehet eredményeket elkönyvelni, az ellenzék értékrendje pedig annyira ködös, hogy nem tudja növelni a támogatottságát – mondta. A matematika ugyan az összefogás mellett szólna az önkormányzati választásokon, de egyik sem lesz hiteles párt, amíg nem tudnak visszanyúlni egy olyan értékrendi gerinchez, ami alapján ügyről ügyre tudnak tevékenykedni.

Farkas ÖrsForrás: Facebook

Hiányuk az is, hogy nincs meg a vidéki bázisuk. Amíg nincs vidéki bázis, addig az önkormányzati választás kampánya nem a hely, hanem az országos ügyekről fog szólni, ahogyan a közös ellenzéki jelölteket is a budapesti központban találták ki, és nem a helyieket kérdezték meg, hogy ki lehet a megfelelő személy erre a posztra. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK