Újra indul Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere
Vágólapra másolva!
Szalay Ferenc, Szolnok jelenlegi és immár a negyedik ciklusát töltő Fidesz-KDNP-s polgármestere lesz ismét a kormánypártok jelöltje Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz-KDNP-pártszövetség helyi jelöltjeit bemutató csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály azt mondta, hogy

Szolnok jó példa arra, hogyan lehet egy megyei jogú városnak részt vennie a kormányzat által 2010-ben kitűzött országépítő munkában.

Kormányzati cél, hogy Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon Európában, olyan ország legyen, ahol jó élni - közölte.

Mint mondta, a Nekünk Szolnok az első! nevet viselő, a polgári oldal által kidolgozott programban szerepelnek mindazok az elemek - a családok támogatásától az iparfejlesztésen át az útépítésekig -, amelyek

egy város gazdasági fejlődéséhez további lendületet adnak, könnyebbé teszik a családok életét, új munkahelyeket tudnak létrehozni.

- mondta Varga Mihály, aki hozzátette, hogy a kormányzat ehhez támogatólag tud csatlakozni, példaként említve a Modern városok programot.

Szalay Ferenc polgármester és csapata nevéhez kötődik az új ipari park kialakítása, a helyi gazdaság fellendülése, és a várost választotta a Stadler cég is; emellett számos intézmény, óvoda, bölcsőde megújult.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere fotó: Talán Csaba

A miniszter kiválónak nevezte a kormány és az önkormányzat közötti együttműködést. A fejlesztések között említette

  • a Szolnoki Szigligeti Színház,
  • a tiszaligeti fürdő,
  • a Véső úti sporttelep,
  • a Szolnoki Művésztelep megújulását.

Kitért arra, hogy az M4-es autópálya építése olyan beruházás volt, amelyről lemondott a korábbi szocialista kormány. A beruházás keretében több szakaszt sikerült már átadni,

és a kormány elkötelezett az M4-es országhatárig történő megépítése mellett.

Varga Mihály bízik abban, hogy azok a szempontok, amelyeket a kormányzat a magáénak vall - család és munka megbecsülése, a fejlődés iránti elkötelezettség - az október 13-ai választás után is "zöld utat kap" a szolnokiak részéről.

Egyben arra biztatta a szolnokiakat, hogy továbbra is a fejlődésre, Szalay Ferencre és csapatára, a Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltekre szavazzanak.

Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, hogy Szalay Ferenc polgármester vezetésével egy olyan város építése kezdődött, amely folyamatosan erősödik.

Szalay Ferenc elmondta, hogy Szolnok hatalmasat lépett előre a gazdaság területén, bőséggel vannak munkahelyek, és a régóta várt nagy infrastrukturális beruházások is elérték a várost.

2006-ban 5 milliárd forint adósságállománnyal vették át a szocialista városvezetéstől Szolnokot.

Mára egyetlen fillér adóssága sincs a városnak, a költségvetés kiegyensúlyozott, évente sok száz millió forintot tudnak elkülöníteni a beruházások önerejeként, a város saját bevételei csaknem 50 százalékkal nőttek. Jelentős a vagyongyarapodás:

míg 2006-ban 70 milliárd forint volt a városi vagyon, most 106 milliárd forint.

A fejlődés alapja a közlekedési infrastruktúra fejlődése, "az M4-es utat nyit a befektetők előtt" - hangoztatta a polgármester. A második belvárosi Tisza-híd a közlekedési gondok jelentős részét megoldja - tette hozzá.

Szalay Ferenc fontosnak nevezte a turizmus további fejlesztését, a családok megélhetésének biztosítását, az oktatási rendszer magas színvonalát is.