Több mint húszezren igényeltek támogatást a családvédelmi akcióterv keretein belül

2019.08.22. 10:29

A családvédelmi akcióterv július 1-jei indulása óta már több mint húszezren igényelték valamelyik támogatási formát - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Hírlappal.

A csütörtöki számban megjelent interjúban Novák Katalin azt mondta: céljuk, hogy ott segítsenek, ahol szükség van rá. A fiatalok esetében az önálló életkezdéshez, a családoknál további gyermekek vállalásához járulnának hozzá.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy családok tízezreinek az életét könnyíthetik meg a családvédelmi akcióterv támogatásai. 

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárForrás: MTI/Kovács Tamás

Legtöbben a maximális támogatási összeget kérik 

Az igénylők között akadnak olyan családok és házaspárok, amelyek többféle segítséget is kérnek. Babaváró támogatási szerződésből eddig több mint kilencezret kötöttek,  az igénylők túlnyomó része a maximális, tízmillió forintos összeget kérte. 

A nagycsaládosok gépkocsivásárlásához nyújtott állami segítséget csaknem tízezren igényelték, ötödük esetében már a kedvező határozat is megszületett. Ugyancsak népszerű a jelzáloghitel-elengedés, ezzel a lehetőséggel szintén sokan élnek. 

Eddig majdnem tizennégyezer kérdést válaszoltak meg a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban az 1818 kormányzati ügyfélvonal munkatársai - olvasható a Magyar Hírlapban.