Kismarosi vonatbaleset szemtanúja: Mintha egy bomba robbantotta volna fel

Kismaros, 2019. augusztus 22. Összeroncsolódott személygépkocsi, miután vonattal ütközött Kismarosnál 2019. augusztus 21-én. Az autóban utazó három ember meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Fékezés nélkül hajtott a vonat elé az az autó, amelyik a Varsóból érkező gyorsvonattal ütközött tegnapelőtt Kismaros közelében, a 12. számú főútnál. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a három utas már nem élt. Az a helyszínen, a roncsról készített fotó alapján is látszott már, hogy autó oldalát találta el a vonat, tehát feltehetően azonnal szörnyethaltak. Az már tegnap kiderült, hogy dél-koreaiak ültek az autóban, akárcsak a Hableányban a dunai hajóbaleset idején. Azt viszont csak most mondták el a szemtanúk, hogy történt a tragédia. 
Vágólapra másolva!

Augusztus 21-én 19 óra körül

hajtott az autó a sínekre a fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban.

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese mondta el,

hogy a Varsó felől Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a kocsival.

- mesélte a Ripostnak egy szemtanú.

- tette hozzá.

Kismaros, 2019. augusztus 22. Összeroncsolódott személygépkocsi, miután vonattal ütközött Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A csattanásra a környéken lakók is kirohantak a sorompóhoz.

- emlékezett egy helyi lakos.

- mondta.

A sorompónál álló szemtanú szerint az autó akkor már úgy nézett ki,

A környéken lökhárító, rendszámtábla, márkajelzés, üvegszilánkok és egy bevásárlás emlékei hevertek mindenütt: hagyma, ananász, saláta.

Azt már tegnap elárulta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy három dél-koreai állampolgár utazott az autóban. A lap információi szerint egy férfi ült a volánnál, és két nő utazott vele, az egyikük pedig terhes volt. Azt írták, mindannyian üzleti úton voltak Magyarországon, és Kismarosra, egy hétvégi házba igyekeztek, amikor megtörtént a tragédia. Az viszont továbbra is rejtély, hogy miért nem fékezett a dél-koreai férfi. Vajon nem látta a piros jelzést vagy elaludt? Vagy rosszul lett és a két nőt is magával vitte a halálba?